Fris DEV walst over zwak SVMM heen

8 april 2010 om 00:00 Nieuws

Al in de eerste minuten van de wedstrijd werd duidelijk dat DEV er in eigen huis geen gras over wilde laten groeien. Met fris aanvallend spel over de vleugels werd SVMM teruggedrongen op eigen speelhelft en was met name rechtervleugelspits Charles van Ligten een ware plaag voor de verdediging van de ploeg uit Maarn. Die gedrevenheid van de thuisploeg leverde in de negende minuut de eerste treffer op door Van Ligten die een goed ingebrachte vrije trap fraai afrondde (1-0).

DOORN - In de derby tussen DEV en SVMM liet de Doornse formatie van trainer Michel van Aken geen spaan heel van promotie-kandidaat SVMM uit Maarn. In een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd won DEV met maar liefst 5-1 en aan die uitslag viel ook niets af te dingen. door Huub van Aerssen

Hoewel SVMM vervolgens wat meer grip op de wedstrijd kreeg en in de zeventiende minuut een geweldige kans kreeg door een fout van DEV doelman André Nell, verzuimde Maarn af te ronden en had vervolgens de grootste moeite met het prachtige en uiterst effectieve counterspel van de Doornse formatie. In de 22ste minuut was het weer raak voor DEV. Een goed ingeschoten vrije trap van Rick Andeweg, die maar half kon worden verwerkt door SVMM-goalie Bas Langeveld, werd genadeloos door wederom Van Ligten binnengeschoten (2-0).

Een bij rust verrassende maar uitermate verdiende voorsprong voor DEV die door goed combinatiespel en in hoog baltempo SVMM volledig onder controle had. Na de thee een onrustige start voor beide ploegen met al in de vijftigste minuut geel voor SVMM-speler Roy van Ettekoven. De bezoekers creërden vervolgens wel enkele kansen, maar was in de afwerking bepaald niet gelukkig. DEV daarentegen speelde het spelletje slim en rondde in de 67ste minuut een prachtige aanval over rechts fraai af door een doelpunt van de goede spelende Rick Andeweg (3-0).

Het zichtbaar aangeslagen SVMM bakte er vervolgens niets meer van en moest in de zeventigste minuut lijdzaam toezien hoe een prachtige counter van DEV over drie schijven prima werd afgerond door Pieter Hegger (4-0). Verdedigend zag het er in die fase bij SVMM niet al te best uit.

Nadat in de 75ste minuut DEV met tien man kwam te spelen (door een tweede twijfelachtige gele kaart voor Tim Kas), probeerde SVMM het nog wel maar verzuimde het wederom om geboden kansen af te maken. DEV daarentegen domineerde ook met een man minder de wedstrijd. SVMM kreeg in de 85ste minuut het genadeschot door DEV-aanvoerder Rene Okkersen die vanaf 25 meter snoeihard binnenschoot (5-0).

Alhoewel SVMM in de 87ste minuut nog wel de voetbaleer redde (5-1), was de wedstrijd allang gelopen en was na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter de euforie groot bij spelers, technische staf en natuurlijk de vele trouwe supporters van DEV. DEV-trainer Michel van Aken: ,,Als collectief hebben we een grootse wedstrijd gespeeld. We zijn van meet af aan scherp begonnen en zijn vanuit de vroege voorsprong gaan voetballen. In de rust heb ik aangegeven om niet te verslappen en de druk er op te houden. Compliment voor deze teamprestatie.’’