0-1 Mark Hodde, 1-1 Odijk (penalty), 1-2 Olaf Vernooij, 1-3 William Schuh

8 april 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Zondag vijfdeklasser HDS verloor afgelopen zaterdag weliswaar twee punten aan Achterveld, op maandag was het in de uitwedstrijd tegen Odijk wel raak. Leersum begon de wedstrijd met vier middenvelders, maar gebruikte er eigenlijk maar drie. Met een prachtige kopbal van Mark Hodde opende HDS in de negentiende minuut de score (0-1). Een penalty met een luchtje zorgde vijf minuten later voor de gelijkmaker (1-1). Dat bleek na 45 minuten tevens de ruststand. HDS-trainer Jan van Dalem had zijn ploeg in de rust duidelijk de opdracht gegeven om het veld breed te houden en meer over de vleugels te spelen. Die tactische omzetting leverde in de 49ste minuut de 1-2 voorsprong op door een doelpunt van Olaf Vernooij. HDS was vervolgens absoluut de betere ploeg en kon de voorsprong in de 82ste minuut uitbreiden naar 1-3 door een doelpunt van William Schuh. Al met al een weekend waarin naast een gelijkspel en winst, ook twee punten werden weggegeven. Desalniettemin blijft HDS aanhaken aan de top en doet nog zeker mee aan promotie naar de vierde klasse. Wil de ploeg die doelstelling bereiken dan mag onnodig verlies van punten in de komende wedstrijden niet meer voorkomen.