Jankees Salverda: ‘Alles heeft meegezeten’

1 april 2010 om 00:00 Nieuws

Begin maart werd begonnen met het renoveren van de Amersfoortseweg. Het doorgaande verkeer werd een maand lang omgeleid door woonwijken. Volgens Salverda zijn de bewoners daar goed mee omgegaan. ,,We hebben weinig klachten gehad. In eerste instantie hadden de bewoners van de Berkenweg zelf 30 kilometerbordjes opgehangen. We hebben daarna zelf ook nog borden neergezet met ‘let op uw snelheid’.”

DOORN - Anderhalve maand voor de gerenoveerde Amersfoortseweg zou worden opgeleverd, kon het verkeer alweer gebruik maken van de weg door het centrum van Doorn. ,,Alles wat wel eens tegenzit bij dergelijke projecten, zat nu mee”, aldus wethouder Jankees Salverda.

door Paul Nolens

Voor Salverda is de vervroegde afronding van het project een welkome afwisseling, na de vertraging in het rioleringsproject Kom-Noord. ,,Bij de werkzaamheden aan de Heuvelweg heeft alles tegengezeten, nu zit het een keer mee. Het weer zat bijvoorbeeld mee. Er is weinig regen gevallen in de laatste weken, dat is belangrijk voor het aanbrengen van de ‘streetprint’.”

In plaats van een stenen ondergrond, is er nu gekozen voor de streetprint, een laag asfalt met het uiterlijk van een stenen ondergrond. ,,De hoeveelheid verkeer op de Amersfoortseweg is te groot voor gebakken klinkers, dat was te zien aan de weg voor de renovatie. De streetprint is sinds een aantal jaar beschikbaar, door voor deze ondergrond te kiezen houdt de weg toch het karakter van een dorpsstraat.”

Cadeau voor omwonenden

Afgelopen vrijdag overhandigde Salverda een kleinigheidje aan de omwonenden van de Amersfoortseweg. Ad Onstein mocht het eerste exemplaar ontvangen.

Salverda: ,,We hebben veel contact gehouden met de winkeliers. Het zijn geen leuke weken voor de middenstanders, maar we hebben ze er uitgebreid bij betrokken. Wel leuk is dat we van een omwonende een fotoreportage hebben gekregen waarin de voortgang van het werk te zien is.”

advertentie
advertentie