Doelpunten: 1-0 Koen Mulder, 1-1 Sebastiaan Goes,1-2 Pim Brouwer.

25 maart 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Tegen titelkandidaat Aurora heeft HDS zich goed hersteld van het teleurstellende resultaat in de vorige competitieronde tegen Zeist. Na de 0-2 nederlaag tegen de huidige koploper volgde zondag een 1-2 overwinning van de Leersumse formatie op Aurora.

De start van HDS op vreemde bodem beloofde niet veel goeds. In de vijftiende minuut had doelman Stefan Hack geen antwoord op een kopbal van Koen Mulder: 1-0. Bijna een half uur hadden de bezoekers nodig om zich van die tegenvaller te herstellen. Maar toen was het ook meteen goed raak.

In de 42ste minuut van de reguliere speeltijd rondde Sebastiaan Goes een aanval, waarbij ook Laurens Vernooy en William Schuck waren betrokken, doeltreffend af: 1-1. Nog voor rust maar wel ver in blessuretijd zorgde Pim Brouwer met een schot in de verre hoek van het Aurora-doel voor nummer twee: 1-2.

Na rust stond HDS lange tijd onder druk maar kwam de zege van de bezoekers niet echt meer in gevaar. Alleen in de 65ste minuut moest Hack even optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Door de winst blijft HDS kanshebber op promotie naar de vierde klasse.