Zilvere SGM-leerling

18 maart 2010 om 00:00 Nieuws

,,Meedoen aan zulke wedstrijden is goed voor de motivatie van de leerlingen zelf, ze leren onder druk te werken, ze kunnen zien waar ze staan qua niveau en het is een leuke afwisseling op het gewone lesprogramma,” aldus Herman Kroes, leraar Elektrotechniek op de SGM.

MAARSBERGEN - Ieder jaar doen leerlingen van de Scholengemeenschap Maarsbergen (SGM) mee aan diverse wedstrijden die landelijk worden georganiseerd.

Op het beroepenevenement Skills Masters in Rotterdam streden leerlingen van wel 45 ambachten om de eer. Het evenement werd bezocht door ruim 30.000 leerlingen.

SGM-leerling Reinald van de Waerdt uit Leersum kwam uit voor het ambacht Elektrotechniek in de categorie vmbo. Drie dagen lang streden zeven leerlingen Elektrotechniek uit heel Nederland met elkaar. Reinald van de Waerdt hield met een tweede plaats de eer hoog voor de SGM .

Klassebattle ‘Op tijd’

MAARSBERGEN - Vandaag, donderdag, is de Dag van de Leerplicht. Landelijk is gekozen voor het thema ’School? Bekijk ‘t...eens anders!’. Want naar school gaan is niet alleen een plicht maar een recht. Kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Om zoveel mogelijk leerlingen, ouders en scholen hiervan bewust te maken, wordt er op de Dag van de Leerplicht in vele gemeenten actie gevoerd.

In de regio Zuid-Oost Utrecht is gekozen voor ‘op tijd komen’, een dagelijks terugkerend thema. Een smoesje bij het te laat komen is zo bedacht, maar de laatkomer is zich vaak niet bewust van de gevolgen die het te laat komen voor anderen heeft. De hele klas moet op hem of haar wachten en dat is storend voor de docenten en leerlingen die wél op tijd willen beginnen. De school wijst de leerling op zijn of haar verantwoordelijkheid door laat komen te bestraffen. Het belang van ‘op tijd komen’ wordt op een ludieke manier aangetoond met een echte Klassenbattle op Scholengemeenschap Maarsbergen. Want vandaag wordt op tijd komen beloond. Alle klassen van de onderbouw strijden voor de overwinning. De klas die als eerste compleet is na de eerste bel van 08.20 uur en dus stipt om 08.30 uur met de les kan beginnen, wint de battle en wordt door de leerplichtambtenaren beloond met een taart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie