Boswijk-Doorn: geen praters maar werkers

11 maart 2010 om 00:00 Nieuws

,,En mogelijk gaan we de gemeentewerf op de Velperengh ook bouwen.” De regionaal bedrijvige aannemer heeft niet alleen bedrijfspanden op zijn naam staan. Ook particulieren weten Theo en zijn rechterhand Erik van Burgsteden te vinden voor de bouw of verbouw van hun woning. Theo is blij met de vaste klantenkring, en ook met de samenwerking met vele plaatselijke loodgieters, schilders en elektriciens. Onlangs realiseerde de aannemer een project in Zeist waarbij zes huizen uit de jaren twintig werden gerenoveerd. ,,Ambachtelijk werken. Weer oude voegen zetten. Dat doen wij nog altijd,” aldus Theo die met zijn twintig medewerkers vakwerk aflevert.

DOORN - Vergader- en ontmoetingscentrum Koningshof in Doorn, de aula van de nieuwe begraafplaats te Doorn, het bedrijfsverzamelgebouw op de Velperengh 2, en ook de bedrijfspanden nummer 6 en 8 in dezelfde straat in Doorn zijn van de hand van Bouw en aannemersbedrijf Boswijk-Doorn. Al ruim veertig jaar verrijzen gebouwen in Doorn en omgeving onder leiding van eigenaar Theo Schippers.

door Rose Carry Lokin

,,Veertig jaar terug begon ik als klein aannemertje en we gaan voor nog eens veertig jaar, “ De eerstkomende tien jaar zal hij nog zeker aan het roer van Boswijk-Doorn staan. ,

De economische teruggang is volgens Theo nu wel voelbaar. ,,Maar we bieden deze thet hoofd door goed werk af te leveren, en er te zijn voor opdrachtgevers.” Prijs kwaliteit blijft altijd een belangrijke peiler bij Boswijk. ,,Onze jongens knoeien niet,” weet de in Doorn geboren en getogen Theo. Hoewel Theo al sinds 1969 plaatselijke aannemer is staan er ook bouwwerken aan de andere kant van de wereld die met zijn hulp zijn gebouwd. Sinds 2001 tot heden is Theo afgereisd naar menig land dat door natuurgeweld of politieke instabiliteit is getroffen. In 2005 zette hij in Sri Lanka de eerste van 20.000 te bouwen huizen neer. In Ghana werden vijf huizen gerealiseerd, in India honderd en op de Filippijnen kwam een school met vier klassen tot stand met hulp van de aannemer. Haïti is een volgend doel waar hij zich op richt. De plannen zijn er, en binnenkort hoopt Schippers ze in de praktijk toe te passen.

Boswijk-Doorn is als aannemer niet alleen uitvoerder, maar ook adviseur. Naast bouw en verbouw van woningen en bedrijfspanden verricht de aannemer ook onderhoud aan gebouwen. Duurzaam werken is daarbij een vanzelfsprekend.

Boswijk-Doorn, Velperengh 12, 3941 BZ Doorn, tel: 0343-413540, fax: 0343-415551. e-mail: boswijk.doorn@wxs.nl. www.boswijkdoorn.nl

advertentie
advertentie