Geen missers grote projecten

4 maart 2010 om 00:00 Nieuws

De projecten die extra onder de loep werden genomen door de onderzoekers zijn het gemeentekantoor, de nieuwe gemeentewerf, het rioleringsproject in Doorn-Noord, de wateroverlastbeperkende maatregelen in Leersum, de reconstructie van de Oude Arnhemse Bovenweg en de aanleg van een derde kunstgrasveld bij hockeyclub Shinty.

HEUVELRUG - Toen Wim van Wikselaar in december aftrad als wethouder, na de forse budgetoverschrijding bij de aanleg van het nieuwe Kerkplein in Doorn, heeft de raad een aantal grote projecten aangewezen om nog eens extra te controleren hoe deze projecten financieel in de hand kunnen worden gehouden. Het onderzoek van Ernst&Young is inmiddels afgerond.

door Paul Nolens

Binnen deze grote projecten zijn, op de meeste onderdelen, geen missers aangetroffen door de onderzoekers. Op het gebied van budgetbeheersing, beschikbaar stellen van krediet, aanbesteding, dossiervorming en informatievoorziening is alles volgens afspraak verlopen. Bij het budgetbeheer is twee keer een fout gemaakt. Tweemaal is een verplichting van meer dan €200.000,- aangegaan door iemand die daar niet toe bevoegd was. Er wordt door het bureau wel geconcludeerd dat dit binnen de organisatie bekend is en dat er actie is ondernomen om dit niet vaker te laten gebeuren.

advertentie
advertentie