1-0 Maxim de Ridder, 2-0 Gerben van Zoeren, 3-0 Daan van Deukeren, 3-1, 4-1 Daan van Deukeren, 5-1 Steef Marchal, 6-1 Laurens Vernooij.

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In de streekderby tegen het Zeister Patria was zondag vijfdeklasser HDS goed op schot. In eigen huis won de formatie van trainer Jan van Dalem met maar liefst 6-1. In de achtste minuut viel de eerste treffer door De Ridder, die een terechte strafschop verzilverde. Met achtereenvolgens doelpunten in de twintigste minuut (Van Zoeren) en de 35ste minuut (Van Deukeren) was de wedstrijd eigenlijk al bij rust gelopen en maakte Leersum zich op voor een ontspannen tweede helft.

Met een benutte penalty voor Patria werd weliswaar de achterstand kort na het rustsignaal teruggebracht tot 3-1, maar vervolgens kwamen de Zeistenaren er niet meer aan te pas. Met drie gave treffers van achtereenvolgens Van Deukeren (55.), Marchal (70.) en Vernooij (73.) eindigde deze wedstrijd in een verdiende 6-1 overwinning voor HDS.

Trainer Jan van Dalem: ,,Ondanks de ruime winst was de eerste helft matig te noemen voor mijn ploeg met mager veldspel en onvoldoende gebruik van de ruimtes. De tweede helft daarentegen hebben de jongens laten zien dat ze tot goed voetbal in staat zijn. We zijn op de goede weg naar boven.’’