1-0 Maxim de Ridder, 2-0 Gerben van Zoeren, 3-0 Daan van Deukeren, 3-1, 4-1 Daan van Deukeren, 5-1 Steef Marchal, 6-1 Laurens Vernooij.

Nieuws

LEERSUM - In de streekderby tegen het Zeister Patria was zondag vijfdeklasser HDS goed op schot. In eigen huis won de formatie van trainer Jan van Dalem met maar liefst 6-1. In de achtste minuut viel de eerste treffer door De Ridder, die een terechte strafschop verzilverde. Met achtereenvolgens doelpunten in de twintigste minuut (Van Zoeren) en de 35ste minuut (Van Deukeren) was de wedstrijd eigenlijk al bij rust gelopen en maakte Leersum zich op voor een ontspannen tweede helft.

Met een benutte penalty voor Patria werd weliswaar de achterstand kort na het rustsignaal teruggebracht tot 3-1, maar vervolgens kwamen de Zeistenaren er niet meer aan te pas. Met drie gave treffers van achtereenvolgens Van Deukeren (55.), Marchal (70.) en Vernooij (73.) eindigde deze wedstrijd in een verdiende 6-1 overwinning voor HDS.

Trainer Jan van Dalem: ,,Ondanks de ruime winst was de eerste helft matig te noemen voor mijn ploeg met mager veldspel en onvoldoende gebruik van de ruimtes. De tweede helft daarentegen hebben de jongens laten zien dat ze tot goed voetbal in staat zijn. We zijn op de goede weg naar boven.’’

advertentie
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 17 uur geleden
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 30 jun, 07:30
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49