Kasteel en Buitenplaats geven borrel voor de buurt

Nieuws

Volgens recente traditie nodigden de directie van Stichting Kasteel Amerongen, Jaap Hulsmann, en de exploitanten van De Buitenplaats, Erika en Peter-Paul Swijnenburg, de buren persoonlijk uit voor een nieuwjaarsborrel in het gezellige Poortgebouw. De directies gaven daar informatie over de voortgang van de restauratie en de stand van de totale exploitatie. De nabije buren van het kasteelcomplex konden vragen stellen en – voor zover nodig – met elkaar kennismaken. Tegen vijf uur sprak Jaap Hulsmann een openingswoord: ,,De volledige bouwrestauratie zal eind 2010 zijn afgerond. Ondanks crisis en lange winter liggen we budgettair en qua planning op schema. Daarna begint de inrichting met oorspronkelijk meubilair en de decoraties. Het Kasteel moet dan begin zomer 2011 als volwaardig museum opengesteld zijn. We rekenen op zo’n 30.000 bezoekers per jaar. Bij het ensemble van alle Kasteelgebouwen worden ook de tuinen en het Kasteelbezit op de M. Turnorlaan uitdrukkelijk betrokken, waarbij huidige functies van De Laan onverlet blijven. In algemene zin wil Het Kasteel, bij alle plannen en veranderingen, overlast bij de buurtgenoten vermijden. In februari 2011 zien we elkaar hier weer. Dan ziet het er anders uit, daar kunt u van op aan.’’

AMERONGEN - In het kader van zo groot mogelijke openheid en tot bevordering van een prettige relatie met de buren gaven Het Kasteel en Buitenplaats Kasteel Amerongen een informele borrel in Het Poortgebouw. Het werd een geanimeerde en gastvrije ontvangst.

door Manus van Gent

Peter-Paul Swijnenburg nam kort het woord. ,,Ondanks de crisis hebben wij, als Buitenplaats, met vijf mooie locaties in de bijgebouwen, een goed jaar gedraaid. Steeds grotere bedrijven weten ons te vinden voor vergaderingen, congressen en feesten. Ook kwaliteit en stijl van huwelijksfeesten nemen toe. Inmiddels is in het zuid paviljoen een sfeervolle ‘vergaderkamer’ in gebruik genomen voor kleine besprekingen die rust en privacy behoeven. Dit jaar worden de paardenstallen ingrijpend gerestaureerd tot aantrekkelijke uitspanning.’’ Met de aanstaande openstelling van het Kasteel Museum, en gelet op wat er in de bijgebouwen tot stand werd gebracht, mag de toekomst met vertrouwen tegemoet worden gezien.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 37 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 43 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24