Logic2do: Passie voor logistiek

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Twintig jaar lang werkte Katja als logistiek projectleider bij Schuitema NV, eigenaar van supermarktorganisatie C1000. Vorig jaar zette ze de stap om haar eigen bedrijf te starten. Daarbij richt Katja zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf. ,, In die bedrijven is veel kennis van producten en verkoop aanwezig. Bij groei zie je echter vaak dat de logistieke kennis achterblijft, of ontbreekt. Dat is waar ik inspring en hulp bied.” Het proces van inkoop tot facturatie kent voor Katja geen geheimen. Door middel van een quickscan van het bedrijf rapporteert ze de verbeterpunten. Haar specialisatie is het adviseren hoe een bedrijf met eigen logistieke software het proces zo efficiënt mogelijk kan uitvoeren. ,,En ook medewerkers alle mogelijkheden van aanwezige software laat ontdekken,” aldus de adviseur van Logic2do.

MAARSBERGEN - Als Katja Heemskerk van Logic2do een ijsje eet dan geniet ze er net als ieder ander van. Toch reiken haar gedachten iets verder dan de gemiddelde ijseter. De producent moet alle ingrediënten op tijd besteld en ontvangen hebben. En de chocolade of hageldip moet ook op voorraad zijn. Logisch, gestructureerd en exact denken is voor de logistiek adviseur gevestigd in Maarsbergen een vanzelfsprekendheid. Met haar kennis begeleidt ze klanten naar een soepel lopende bedrijfslogistiek.

door Rose Carry Lokin

Technisch en logisch nadenken heeft er bij Katja van jongs af aan ingezeten. Het is zo’n beetje haar tweede natuur. Op het gymnasium gingen de bètavakken haar het best af. ,,En ik stond te sleutelen aan auto’s en motoren. Dat wordt niet echt verwacht van een meisje.” Haar keuze voor de HTS was een logisch vervolg. Tussen school- en studietijd reed ze nog twee jaar lang op een vrachtwagen het land door. ,,Door deze ervaring snap ik ook goed wat er op de werkvloer speelt of gaande is. De klik met medewerkers is een belangrijke factor om alles goed op de rails te krijgen. Ik snap wat ze bedoelen als iets logistiek niet lekker loopt.”

Dat Katja haar passie voor logistiek niet louter professioneel toepast, weten haar familie, vrienden en kennissen te beamen. Bij verhuizingen liggen de spreadsheets met het verloop al steevast klaar, en geen doos raakt kwijt of komt op een verkeerde plek terecht. Logisch om te doen. Logic2do dus!

Logic2do is gevestigd in Maarsbergen. Tel: 06-53 53 53 69, www.logic2do, e-mail: info@logic2do.nl

advertentie
advertentie