Van Ree: Een frisse kijk op cijfers

4 februari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Tot het laatste moment wist niemand hoe dat zou gebeuren en ook niet hoe het logo eruit zou komen te zien”, aldus vestigingsdirecteur Arwin Kraaij die met een klein team alles heeft voorbereid. ,,We hebben eerst een bijeenkomst in conferentiecentrum Kaap Doorn gehad, om vervolgens met paardentrams richting de Doornse vestiging aan het Sitiopark te vertrekken. Daar heb ik met de algemeen directeur Wim van Vliet een banier met het nieuwe logo gehesen.”

DOORN - Met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl presenteert Van Ree Accountants zich als het accountantsbureau met ‘Een frisse kijk op cijfers’. Tijdens de jaarlijkse kantoordag afgelopen dinsdag is de ‘nieuwe look’ gepresenteerd aan de 65 medewerkers van de drie vestigingen in Doorn, Barneveld en Geldermalsen. ,,Herkenbaar maar toch vernieuwend”, vinden de collega’s bij het zien van de nieuwe huisstijl. door Monique José Timmermans

,,Bijzonder leuk en origineel”, reageerden de collega’s op de tocht met de drie paardentrams, vanwege de gladheid getrokken door historische tractoren in plaats van paarden. Het trompetgeschal van een geheel in stijl geklede heraut klonk bij de ontvangst en het hijsen van het nieuwe logo. Bij terugkeer in Kaap Doorn is de nieuwe huisstijl gepresenteerd,

Kraaij: ,,We hebben gekozen voor een huisstijl die frisser en moderner oogt dan de oude met groen als basiskleur, dat straalt dynamiek, groei en duurzaamheid uit. Ook de nieuwe website (www.vanreeacc.nl) sluit hierop aan met bewegende blokjes in een groen vlak.”

Het accountantsbureau dat in 2006 het 40-jarig jubileum vierde, heeft de afgelopen 12 jaar een enorme groei doorgemaakt, het personeelsbestand verdrievoudigde. Om de kleinschaligheid te waarborgen kiest men voor het openen van nieuwe vestigingen in de buurt van klanten en de woonplaats van medewerkers. ,,In 2002 Barneveld en in 2008 Geldermalsen. We blijven over de hele linie sterk vertegenwoordigd in het MKB en in de non-profit sector (onderwijs, maatschappelijke en kerkelijke instellingen). Daarnaast hebben we Van Ree HR Consultants, dat een complete loonservice biedt en adviseert bij de zachte kant van het personeelsbeleid (functioneringsgesprekken, begeleiding).”

Jubilarissen

Een kantoordag is bij uitstek de gelegenheid om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Perry Nout, hoofd salarisadministratie van Van Ree HR Consultants in Barneveld en algemeen directeur Wim van Vliet kunnen terugkijken op een dienstverband van 25 jaar.

Wim van Vliet: ,,Ik kwam binnen als jongste bediende en ben opgeleid door een collega met ervaring. Daarnaast studeerde ik om mijn belastingadviseurs papieren te halen en heb ik mij vervolgens als register valuator gespecialiseerd in bedrijfswaardering en -opvolging. Het vakinhoudelijke werk kan ik niet missen, ook al ben ik directielid. Het winnen van een belastingprocedure of het in goede banen leiden van het onderhandelingsproces voor een bedrijfsovername geven veel voldoening.”

Het meest roemt Van Vliet echter de sfeer tussen de medewerkers. ,,We zijn een kennisclub waar hard gewerkt wordt, maar met een sociaal oog voor elkaar en voor de klant. Als er een medewerker weg gaat, raakt me dat. Het feit dat we nu vier mensen opnieuw in dienst hebben die een periode elders gewerkt hebben, bevestigt voor mij dat we het als bedrijf niet slecht doen.”

Als grootste operatie uit de afgelopen jaren haalt Van Vliet de start van het kantoor in Geldermalsen aan. ,,De toekomst van het bedrijf moest vorm gegeven worden. Een reorganisatie met een strak communicatieplan, er moest op het juiste moment gesproken worden met mensen.”

advertentie
advertentie