MHCM-hockeyteam JD1: ‘nominatie is cool’

21 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Sinds seizoen 2008-2009 is het team vier maal gepromoveerd. Ze begonnen in klasse 4 en spelen nu in klasse 2, poule A. ,,Een pittige poule waarin ze hun mannetje moeten staan, maar nog steeds wedstrijden weten te winnen. Het team kenmerkt zich door krachtig samenspel, goede mentaliteit - fanatiek doch sportief - goed spelinzicht en onderling de juiste teamspirit”, aldus coach Rob van Pomeren.

MAARN - Voor de jongens kwam het totaal onverwacht. De nominatie voor ‘Sportploeg van het Jaar’ binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. ,,We wisten niet eens dat de verkiezing bestond, maar dat we nu genomineerd zijn is echt cool”, vinden ze eensgezind.

door Monique José Timmermans

,,We hebben van alles wat, op elke positie van het veld”, ratelen de teamleden. Ze zijn nagenoeg voltallig aan de keukentafel aangeschoven nu er wegens het weer geen trainingen en wedstrijden zijn. ,,Olivier gaat over al op af en zet z’n stick ervoor. Keeper Jelle houdt bijna alle ballen tegen. We hebben snelle acties, want Matthijs kan heel hard rennen en Damiaan staat altijd bij de doelpaal, zodat hij de ballen hard kan inslaan.”

,,Daarom zijn we een goed team. We zijn ook al superlang bij elkaar en goed op elkaar ingespeeld. Er zijn geen gevechten onderling, want buiten het hockey zijn we ook vrienden. We kennen elkaar goed en hebben veel lol. Soms misschien iets teveel.”

Tijdens de trainingen vorig seizoen is echt gewerkt aan de conditie, zodat het grote veld geen problemen op dat gebied zou opleveren. Die inspanningen zijn resulteerden ook in het gezamenlijk meedoen aan de Heuvelrugloop. Dit jaar is met de nieuwe trainer ingezet op techniek. ,,We spelen nu beter over en strafcorners daarin zijn we goed geworden.” En de discussie gaat verder over strategieën in het veld en wie welke rol daarin speelt. Tussendoor wordt ook de schoolkeuze voor volgend jaar onder de loep genomen, de mannen zitten nu immers in groep 8.

Naar tophockey kijken doen ze ook. Zo zat het team op de tribune van Kampong toen ze speelden tegen Amsterdam. ,,Jammer genoeg is er niet vaak hockey op televisie.”

In de strijd op de Sportploeg van het Jaar nemen de hockeyers het op tegen Korfbalploeg Dalto B1 uit Driebergen en Gemengd Zitvolleybalteam Volleer uit Leersum.

advertentie
advertentie