Een heldere blik op de toekomst

21 januari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Maar met alleen een passend monteur ben je er nog niet,” weet Teska. Het doorgronden van de oogklachten, en een juiste oogmeting zijn evenzo belangrijk.” Opticien Teska werkt alweer enkele jaren bij Optiversum, en heeft een bewuste keuze gemaakt voor het vak. ,,Het is leuk om dienstverlenend bezig te zijn en er komt een stuk techniek en medische kennis bij kijken. Dat maakt het vak gevarieerd. En natuurlijk is er ook nog het mode aspect dat een belangrijke rol speelt.” De modieus bebrilde opticien is pas tevreden als de klant goed geïnformeerd de zaak verlaat.

LEERSUM - Retrobrillen, stoere brillen, hippe brillen, klassieke hoornen brillen, kinderbrillen, sportbrillen, en veel, héél veel merkbrillen. Opticien Teska van Dijk kan nog wel even doorgaan met het noemen van alle soorten en maten monturen die te verkrijgen zijn bij Optiversum Leersum Optiek. De zaak in het hartje van Leersum is royaal voorzien van alle benodigdheden voor een heldere blik.

door Rose Carry Lokin

De keuze in brillenland is de laatste jaren steeds groter geworden, weet Piet Kodde, die in 2001 Optiversum opende. De winkel die onderdeel uitmaakt van Optiversum Prummel Optiek in Veenendaal verkoopt brillen voor elke portemonnee. Van voordelige monturen tot exclusieve merken, en van tijdloos tot uniek vormgegeven. ,,Een natuurlijk product, dat aangenaam aanvoelt,” aldus Teska. ,,Het is hand vervaardigd en kan aangepast worden naar ieder individu.” Wie voor trendy gaat kan onder andere kiezen uit een ruime collectie van J.F. Rey, Calvin Klein, E’DC, Zenka, of zonnebrillen van Serengeti of Ray- Ban. Daarnaast is er een groot aanbod sportbrillen. Alle in diverse uitvoeringen en op sterkte aan te passen. Handig voor bijvoorbeeld mountainbikers en wintersporters,”aldus Teska.

Wat veel mensen niet weten is dat contactlenzen tegenwoordig meer mogelijkheden hebben in hogere sterktes en cilinders. Daarnaast zijn er ook daglenzen.,, Superhandig voor sporters. Zij kunnen hun kwetsbare bril tijdens het sporten thuislaten.

De medewerkers van Optiversum voorzien ook in een bezoek aan huis. ,,Als mensen slecht ter been zijn kunnen we langskomen.” Meetapparatuur wordt meegenomen. Ook exclusieve hulpmiddelen zoals loepen en (verlichte) leeslinialen kunnen uitgeprobeerd worden.

Optiversum Leersum Optiek, Kerkweg 2, 3956 RT Leersum. Tel: 0343-454800. E-mail: leersum@prummel-optiversum.nl. www.prummel-optiversum.nl Openingstijden: di t/m do 9.00-18.00, vrij 9.00-21.00, zat 9.00-17.00.

advertentie
advertentie