Cursusproject Amerongen sterk van start

14 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Cursusproject Amerongen heeft inmiddels het achtiende jaar in gezet. In de loop der jaren is de stichting uitgegroeid tot een onmisbaar element in het sociale en culturele leven van de gehele dorpsgemeenschap. De openingsavond in De Ridderhof bleek een levendige en zeer gastvrije kennismaking met docenten, trainers, met vrijwilligers en met de werkgroepen. Men kon alle aangeboden cursussen bekijken in een soort braderie, praten met cursusleiders en zich ter plaatse inschrijven voor een of meer projecten.

AMERONGEN - Met liefst 60 verschillende cursussen en workshops heeft Cursusproject Amerongen “Leren” zich gepresenteerd voor het seizoen 2010. De opening en de kennismaking met docenten vond deze week plaats in de grote zaal van zorgcentrum De Ridderhof. Vorig jaar hadden zich 650 deelnemers aangemeld. ,,Dat is 10% van de Amerongers”, zo memoreerde wethouder Waltmann in zijn toespraak. ,,Om dit succes te continueren zijn alle middelen en mensen voorhanden.” Vanaf nu staat de inschrijving open. Ook via de splinternieuwe website: www.cursusprojectamerongen.nl.

door Manus van Gent

Ad interim voorzitter Huib Matthes loofde bij zijn inleiding de vele vrijwilligers en coördinatoren die zo’n prachtprogramma van zestig verschillende leerprojecten hadden opgezet. Als nieuws wist Matthes te melden dat er een eerste samenwerking met SKIAM (Stichting Kunst) is ontstaan. Jaap van Dijke, SKIAM, voegde hieraan toe dat een gezonde kruisbestuiving tussen beide stichtingen te verwachten valt.

De verscheidenheid van het nieuwe Cursusproject programma was overweldigend. Zestig Projecten worden aangeboden, waaronder een basiscursus fotografie, vrij vertellen, slimmer googlen, schrijven met effect, wijnproeven of koken met Wim. Te veel om alles te volgen, maar genoeg om te kiezen.

Ruim een uur na de presentatie begon het grote schema van de inschrijvingen al aardig vol te lopen; zo’n kleine 300 cursisten hadden zich al ingeschreven. De ruime opzet van deze startavond en de duidelijke presentaties van de docenten droegen zeker hiertoe bij.

Het nieuwe Cursusproject zoekt hulp of docenten. Men kan zich aanmelden via secretaris@cursusprogrammaamerongen.nl. Meer info: www.cursusprojectamerongen.nl.

advertentie
advertentie