Politie: help bij vuurwerkoverlast

Nieuws

HEUVELRUG - De decembermaand is ieder jaar weer een periode van gezelligheid. December is echter ook een periode waarin de politie te maken krijgt met één specifiek soort melding: vuurwerkoverlast. Zodra oud en nieuw nadert neemt het aantal meldingen van vuurwerkoverlast toe en worden er geregeld vernielingen gepleegd door middel van vuurwerk.

Oproep om jaarwisseling goed te laten verlopen

Afsteken vuurwerk

Vuurwerk mag in 2009 alleen worden verkocht op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 december en mag worden afgestoken op donderdag 31 december tussen 10.00 uur en vrijdag 1 januari 02.00 uur. ,,Voor alle duidelijkheid, het is wettelijk geregeld dat men vuurwerk mag afsteken vanaf 10.00 uur ’s morgens. Het afsteken van vuurwerk buiten deze tijden is strafbaar. Afhandeling van de jeugd die wordt gepakt, geschiedt door Bureau Halt," meldt de politie in een persbericht.

De politie zegt stevig op te treden om vernielingen en overlast als gevolg van vuurwerk tegen te gaan. Hierbij wordt de hulp ingeroepen van alle mensen. ,,Wij horen graag van u wanneer u last heeft van vuurwerk. Om ons werk nog beter te kunnen doen, vragen wij u op de volgende punten te letten wanneer u overlast van vuurwerk ervaart: Kijk naar buiten en zorg dat u zicht krijgt op de overlastplek. Noteer signalementen van de dader(s), denk aan kleding, lengte en leeftijd. Noteer de looprichting en de samenstelling van de groep. Bel hierna direct de politie via 0900 - 8844 of 112," roept de politie op.

De politie adviseert verder om brandbare en vernielbare voorwerpen tijdig uit de directe omgeving van de woning te halen. Denk hierbij aan zaken als kliko’s, tuinmeubilair en brievenbussen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36