Ambachtelijk lekker brood en banket

Nieuws

Met drie broodbakkers en een banketbakker die om de beurt ‘s nachts beginnen worden de twee winkels voorzien van brood en banket. ,,Het is veel werk maar het is ook een hele gezellige en leuke tijd,” zegt Wim Aalbertsen die nog net voor de drukte een weekendje met zijn gezin naar Antwerpen is geweest. Alleen vrijdagnacht zijn alle bakkers tegelijkertijd aanwezig. In het weekend wordt er luxer ingekocht door de klant, en mensen halen ook gelijk voor de zondag alles in huis, dus moeten alle zijlen bijgezet worden.

DOORN/AMERONGEN - Het zijn drukke weken voor Brood & Banketbakker Aalbertsen. ,, In de decembermaand volgen sint, kerst en oud en nieuw elkaar in een razend tempo op. We staan non-stop te bakken voor onze twee winkels in Doorn en Amerongen. Alles wat in de winkel ligt maken we zelf,” zegt Wim Aalbertsen, bakker in hart en nieren. door Rose Carry Lokin

Als bakker moet je flexibel zijn, weet Wim. Hij wil de klant die niet van te voren bestelt niet teleurstellen. ,,Als iemand twee taarten mee wil nemen moeten ze er ook zijn. En als klein en ambachtelijk bedrijf kunnen we daar goed op inspelen.”

Lekkere luchten

Trots is de bakker op zijn oliebollen en croissants. Voor de croissants, die vers in de winkel gebakken worden en een heerlijke geur verspreiden, komen mensen uit heel de omgeving. De oliebollen zijn inmiddels een traditie geworden. Wim is de derde generatie die werkt met het recept. ,,Daardoor is het steeds verder verfijnd.” Vlak voor oud en nieuw wordt zo’n twintig uur per dag gebakken. Familie, vrienden en kennissen van Wim en echtgenote Gerrie helpen het bakkersstel mee om de bollen in het vet te laten zakken. ,,Dat is altijd een ontzettend gezellig gebeuren,” zegt Wim die in de dertien jaar dat hij samen met zijn vrouw Gerrie de zaak runt al heel wat oliebollen heeft gemaakt. ,,Op oudjaardag stoppen we om drie uur ‘s middags. De bollen komen tot op het laatste moment vers uit de pan.” Bekendheid heeft Aalbertsen ook vanwege zijn Victoria krentenbrood met heerlijke amandelvulling, en zijn ambachtelijke kerststollen. ,, Ik ben blij dat ik een superteam heb met de broodbakkers Walter ter Stegen en Ton van de Bildt, en banketbakker Bert Blijenberg. Ze staan altijd voor Gerrie en mij klaar.”

Wim Aalbertsen Brood & Banket verzorgt ook lunches voor bedrijven. Dat kan variëren van gewoon brood tot belegd brood en allerhande banket.

Wim Aalbertsen Brood & Banket, Kampweg 12, 3941 HH Doorn, tel 0343-412029. Amerongen: Utrechtsestraatweg 3, 3958 BM, tel-0343-451686. Openingstijden: ma,di,do,vrij 7.30-18.00 , wo 7.30-17.00, za 7.00-15.00, Amerongen idem muv wo: 07.30-13.00

advertentie
advertentie
Afbeelding
Fatale brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ 2 uur geleden
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28
Afbeelding
Schoorsteenbrand aan de Broekweg 24 sep, 16:52
Afbeelding
Johan Kraan nieuwe voorzitter KCD 24 sep, 13:09
PREMIUM
Afbeelding
Badmintonvereniging in Driebergen bestaat vijftig jaar: ‘Het begon in een koude gymzaal’ 24 sep, 07:19