Gezellige kerstmarkt in de Koningshof

Nieuws

,,Het is dit jaar voor het eerst dat er weer een kerstmarkt in Doorn is georganiseerd. Voordat de markt om 12.00 uur openging stonden de eerste bezoekers al buiten te wachten. Niet alleen van de standhouders maar ook van de vele bezoekers heb ik vandaag erg veel leuke reacties gehad,” vertelt Esther Zaal van Doorncreatief die deze markt had georganiseerd.

DOORN - Doorncreatief organiseerde afgelopen zaterdag een kerstmarkt in de Koningshof. Ondanks de extreme kou namen veel mensen toch de moeite om deze markt te bezoeken. Naast Bakkerij van der Woerd, Timeless Goods en de Wereldwinkel uit Doorn die een stand bemanden waren er ook particuliere standhouders uit Zwolle, Lelystad, Bennekom en uit de directe omgeving.

door Rob Verbraak

Op de markt waren naast diverse kerstartikelen ook veel hobbyartikelen te koop. De bezoekers lieten zich graag voorlichten door de standhouders over datgene wat er te koop werd aangeboden. Om de sfeer te verhogen kon er genoten worden van een glas gluhwein, er werd kerstmuziek ten gehore gebracht en er kon geproefd worden van kerststollen van Bakkerij van der Woerd uit Doorn. De standhouders waren niet ontevreden over de opkomst en bij een volgende keer zullen de meesten zeker weer aanwezig zijn.

Voor het volgend jaar heeft Doorncreatief nog een aantal markten in Doorn op het programma staan. Al deze markten zullen plaats gaan vinden in de Koningshof niet alleen in de grote zaal zoals nu maar ook in het souterrain. Op 6 maart worden er diverse workshops gegeven en is er een hobbymarkt. Op 29 mei wordt er een tweedehands kledingbeurs georganiseerd. Op 25 september een rommel- en verzamelaarsmarkt. Op 20 november een creativiteitsmarkt en het jaar wordt afgesloten op 11 december met een kerst- en wintermarkt. Standhouders kunnen zich nu al opgeven voor een van deze markten via de website www.doorncratief.nl of bellen met Esther Zaal op telefoonnummer 0343- 707057.

,,De kerst- en wintermarkt zal op verzoek van de standhouders en de bezoekers buiten gehouden worden rondom de Maartenskerk. Hierdoor hoop ik dat meer Doornse ondernemers aan deze markt zullen deelnemen en er nog meer bezoekers zullen komen,” besluit een enthousiaste Zaal.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 2 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 15 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27