Zwaarbevochten zege SVMM

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

Dat het een moeilijke opdracht zou gaan worden voor het team van coach Fred Veenstra was op voorhand wel duidelijk. Elinkwijk, met tal van oud hoofdklasse-spelers in de gelederen, was wel degelijk een ploeg om rekening mee te houden en verdiende 90 minuten lang de volste concentratie. SVMM begon uiterst gedisciplineerd aan de wedstrijd en zag al in de vierde minuut van de eerste helft hard werken beloond met een gave treffer van de wervelende Han Sijssens die een voorzet op maat van Nick Engelen knap binnen schoot (1-0).

MAARN - SVMM behaalde thuis een zwaarbevochten maar verdiende 2-1 overwinning tegen naaste concurrent Elinkwijk uit Utrecht. Een prestatie van formaat van het team van trainer Fred Veenstra, dat door die zege medekoploper blijft in de vierde klasse en zich tijdens de winterstop ontspannen kan voorbereiden op het tweede deel van de competitie. door Huub van Aerssen

Een prima ouverture voor de ploeg van trainer Fred Veenstra, die de eerste twintig minuten opviel door prachtig combinatiespel en goed opgezette aanvallende acties. Met bij vlagen briljant voetbal was het in de twintigste minuut weer raak door een prima doelpunt van topscorer Roy Ettekoven, die Elinkwijk-doelman Van Tamelen kansloos liet (2-0). Maar vanaf dat moment keerde het tij voor de thuisploeg en was het Elinkwijk dat met snelle aanvallende acties door de verdediging van SVMM sneed, waarbij het gevaar voornamelijk vanaf de rechterkant kwam. De verdedigers van de thuisploeg hadden de grootse moeite om de gaten te dichten en aanvallend kwam de ploeg nauwelijks meer tot gerichte acties.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Utrechtenaren in de 28ste minuut de aansluitingstreffer binnenschoten (2-1) en het bolwerk van SVMM scheuren begon te vertonen. In een rommelig slot van de eerste helft -waarin SVMM het vooral moest hebben van werkvoetbal- wist de ploeg zich toch staande te houden en werd er gerust met een nog allesbehalve veilige 2-1 voorsprong.

Kort na rust kroop SVMM door het oog van de naald na een snelle aanval van Elinkwijk over rechts en wist zich vervolgens minuten lang niet uit de aanvallende greep van de Utrechtenaren te ontworstelen.

Naarmate de tweede helft vorderde en Elinkwijk tal van kansen niet wist te benutten, kreeg SVMM geleidelijk aan wat meer grip op de wedstrijd en kwam ook wat meer aan aanvallen toe. Maar van het sprankelende spel dat de thuisploeg in de beginfase van de wedstrijd etaleerde was allang geen sprake meer. Voor SVMM telde maar een ding en dat was de 2-1 voorsprong vasthouden tot het laatste fluitsignaal. Met veel inzet en hard werken lukte dat uiteindelijk ook en was de overwinning dan ook volkomen verdiend.

SVMM-trainer Fred Veenstra: ,,Geweldig zoals we de eerste 25 minuten speelden. Daar hebben we de basis gelegd voor deze geweldige overwinning.’’