Phoenix: ponyrijden binnen ieders bereik

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het is ruim 20 jaar geleden begonnen op Valkenheide in Maarsbergen. Toen het daar stopte verhuisden we naar Johan van Doorn in Darthuizen en nu zitten we aan de Engweg in Driebergen op een locatie met een prachtige grote binnenbak waar we op zaterdagmiddag ongeacht, de weersomstandigheden, met plezier en enthousiasme de lessen afwerken,’’ vertelt Irene Eggink.

LEERSUM - Ponyclub Phoenix in Leersum bestaat ruim twintig jaar. Toch is de bekendheid ervan niet groot en daar mil men verandering in brengen. Irene en Johan Eggink zijn er door hun dochter Lisette reeds lange tijd bij betrokken en willen graag het motto van de club: ‘Leuk, Leerzaam en Sportief’ uitdragen. Samen met professioneel instructrice Dorine van der Most stellen zij Phoenix voor.

door Jan Meijer

Dorine van der Most vervolgt: ,,We willen pony- en paardrijden laagdrempelig houden, ook voor mensen die het niet breed hebben. Onze drijfveer is dat we vinden dat ieder kind in de gelegenheid moet worden gesteld dat te doen. Met hoeft niet zelf een rijdier te bezitten, we hebben drie paarden en vijf pony’s die per uur gehuurd kunnen worden. Er zijn ook theorielessen over hoe je met paarden moet omgaan en behalve de rijlessen zijn er ook corveediensten waarbij die lessen in de praktijk kunnen worden gebracht. Op die manier kunnen we het goedkoop houden. De contributie bedraagt € 100,- per jaar en om te rijden zijn er tienrittenkaarten van € 86,-. Speciale kleding is niet nodig. Sponsor van der Waerdt heeft voor shirts gezorgd. De kinderen hoeven niet veel geld uit te geven voordat ze weten of ze het echt leuk vinden. Ze kunnen met een spijkerbroek en stevige kaplaarzen prima naar les komen. We gaan er elke zaterdag gezellig met elkaar naartoe.’’

Phoenix betekent: ‘uit de as herrezen’ en de club was in het verleden enkele malen bijna verdwenen. Daarom is het belangrijk dat er leden bijkomen. Dorine van der Most heeft een opleiding paardrijden voor gehandicapten gevolgd en weet uit ervaring hoe paard- en ponyrijden kan meehelpen bij het ontwikkelingsproces van kinderen. ,,Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven, zijn er maximaal zes kinderen per les en loopt er steeds iemand mee.

u Informatie: Johan Eggink, tel. 451133.

advertentie
advertentie