Veel belangstelling Allemanswaard

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In sporthal De Ploeg werd op donderdagavond een informatiebijeenkomst over de Allemanswaard georganiseerd. Ruim tweehonderd omwonenden en andere geïnteresseerden waren aanwezig tijdens de informatieavond. Op de agenda stond het Bestemmingsplan Allemanswaard Carré, de voortgang van het project Allemanswaard en de planning.

Tweehonderd mensen laten zich informeren

Wethouder Robbert Waltmann noemde het een heuglijke avond. Eerder vanavond hebben de gemeente en de woningbouwvereniging de Mantelovereenkomst ondertekend waarin alle afspraken tussen gemeente en woningbouwvereniging zijn geformaliseerd. ,,Niets staat de realisatie van Allemanswaard nu nog in de weg en dat is wel een applausje waard”, aldus Robbert Waltmann.

Vier maanden eerder, op 1 juli in de Ark, kreeg Woningbouwvereniging Amerongen officieel de regie over project Allemanswaard. Achter de schermen is inmiddels werk verzet om het nieuwe voorzieningenhart daadwerkelijk te gaan realiseren. Volgens planning zal de woningbouwvereniging volgend voorjaar het ontwerp en bouwplan van Allemanswaard aan Amerongen presenteren. Architect Hans Kaashoek lichtte deze avond al een tipje van de sluier op en ook de maquette van plan Allemanswaard helpt het publiek om zich een voorstelling te maken van het eindresultaat.

Jaap Broekhuizen, directeur bestuurder van woningbouwvereniging Amerongen, benadrukt nogmaals het belang van Allemanswaard als het gaat om de vitalisering van Amerongen. In het project ‘De Toekomst van Amerongen’ en in diverse bewonersonderzoeken, hebben Amerongers zelf hun korte en lange termijn wensen voor hun dorp geformuleerd. De top-drie van wensen -betaalbare woningen voor senioren en starters, behoud van voorzieningen en een zorg- en gezondheidscentrum-, wordt met de komst van Allemanswaard ingevuld. Na de pauze heeft het publiek gelegenheid om vragen te stellen. De vragen betreffen de toenemende verkeersdrukte, de veiligheid op straat, wonen in Allemanswaard, wie zich in Allemanswaard gaan vestigen en hoe de planning eruit ziet. Sommige vragen, bijvoorbeeld waar het gaat om de toekomstige verkeerssituatie, zijn bestemd voor de gemeente en worden beantwoord door Projectleider Jaap de Zeeuw RO (ruimtelijke ordening).

De opzet van de avond werd door veel mensen gewaardeerd. ,,Een goede sessie”, noemde iemand uit het publiek het. Ilona Drenth van de Woningbouwverenigng verzekerde de aanwezigen bij hen terug te komen over dit grote Amerongse project.

In Allemanswaard zijn voorzieningen voor onderwijs, cultuur, welzijn en gezondheid, sport, winkelen en wonen gebundeld op een centrale plek in Amerongen. Met de bundeling van voorzieningen moet een nieuw centrum in het dorp ontstaan.

advertentie
advertentie