0-1 Mitchell van Stroe, 1-1 Gertjan Bleijenberg, 2-1 Mark Hodde, 3-1 Mark Hodde, 4-1 Gertjan Bleijenberg, 5-1 Daan van Deukeren.

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De ploeg van trainer Jan van Dalem begon eigenlijk dramatisch aan de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Saestum uit Zeist. Het eerste half uur bakte HDS er niets van, wat dan ook resulteerde in een 0-1 achterstand door een doelpunt van Van Stroe. Pas in het laatste kwartier voor de rust begon er beweging te komen in de Leersummers, die in de 35ste minuut de stand gelijk trokken (1-1). Met in de 43ste minuut de voorsprong voor HDS (2-1), was er in de rust voor trainer Van Dalem voldoende gespreksstof om zijn team op scherp te krijgen, wat na de thee goed uitpakte. HDS gooide alle schroom van zich af en walste in het tweede deel over Zeist heen, dat er nauwelijks meer aan te pas kwam. Met doelpunten van Hodde (70ste minuut 3-1), Bleijenberg (75ste minuut 4-1) en van Deukeren (89ste minuut 5-1), liet HDS zien dat het tot goed voetballen in staat is. Van Dalem: ,,Na een zeer matige eerste helft pakte mijn ploeg de draad weer op, was goed in de opbouw en toonde voetballend vermogen. Al met al een dik verdiende overwinning.’’