0-1 Mark van Houten, 0-2 Jan de Vries, 1-2 Tim Kas, 2-2 Rick Andeweg, 3-2 Tim Kas, 3-3 Dennis Vliet, 3-4 Jeroen Louissen.

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

DOORN - In een ware voetbalthriller, die pas ver in blessuretijd werd beslist, liet DEV zich verrassen door een wilskrachtig spelend VOP uit Amersfoort. Met 3-4 ging op eigen terrein de wedstrijd voor DEV verloren tegen deze naaste concurrent uit de Keistad. Na achttien minuten keek de thuisploeg ongelukkigerwijze al tegen een 0-2 achterstand aan door treffers van Van Houten en De Vries. Vanaf dat moment kreeg DEV meer vat op de wedstrijd, wat zich kort voor rust vertaalde in de aansluitingtreffer door Tim Kas, die vanaf elf meter raak schoot. Na rust een duidelijk beter spelend DEV, dat de wedstrijd meer en meer naar zich toetrok en in de 55ste minuut de gelijkmaker binnenschoot (2-2) door een doelpunt van Andeweg. Een geconcentreerd spelend DEV kwam in de 65ste minuut op voorsprong (3-2 Kas), maar moest lijdzaam toezien hoe VOP in de 81ste minuut op gelijke hoogte kwam (3-3 Vliet). Ver in blessuretijd trad de verdediging van DEV niet goed op en liet toe dat VOP de 3-4 op het scorebord toverde. Een voor DEV zure nederlaag, die op basis van het vertoonde spel van de ploeg van trainer Michel van Aken absoluut ontrecht was.