Open atelier dagen Franz Hazelzet

19 november 2009 om 00:00 Nieuws

,,Bij een tentoonstelling in een galerie is de kunstenaar het grootste deel van de tijd niet zelf aanwezig. Tijdens de open atelier dagen ben ik zelf wel aanwezig, bezoekers kunnen een kijkje achter de schermen nemen en krijgen daardoor een goede indruk over hoe ik werk en waar ik werk. Ook kunnen bezoekers vragen stellen over de werken die tentoongesteld worden, waarom er gekozen is voor bepaalde kleuren en over de gebruikte technieken”, vertelt Hazelzet.

DOORN - Voor de twintigste keer houdt kunstschilder Franz Hazelzet (59) open atelier dagen in zijn eigen atelier. Hazelzet was de eerste in deze regio die op deze manier bezoekers welkom heette.

door Rob Verbraak

Hazelzet zijn werken zijn acryl op linnen en het best te omschrijven als lyrisch abstract met duidelijk herkenbare elementen. Tijdens de komende open atelier dagen worden er niet alleen recente werken tentoongesteld maar de tentoonstelling geeft ook een overzicht van werken van de afgelopen twintig jaar. Naast zijn activiteiten als kunstschilder geeft Hazelzet ook les aan zowel beginnende als gevorderde schilders en worden er ook regelmatig workshops in zijn atelier gegeven.

u De open atelier dagen zijn op zondag 22 en 29 november en de openingstijden zijn beide dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op 22 november zal zoon Rubin voor begeleidende klassieke pianomuziek zorgen en op 29 november zorgt harpist Bouke Feleus voor de muziek. Het adres is Moersbergselaan nummer 4a, bezoekers wordt gevraagd om te parkeren op de Gooyerdijk of Palmweg. Het telefoonnummer is 0343-511777. Buiten deze twee dagen is het atelier is ook op afspraak te bezoeken.

advertentie
advertentie