Nederland gaat voor de krul

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

Anja gaat de noviteit zeker gebruiken ,,Krullen zijn leuk, helemaal als het mooi en soepel valt,” vertelt ze. Al negentien jaar werkt Anja in het kappersvak, en ze vindt het nog steeds het leukste werk dat er is. Daar komt niet alleen door het hechte team van medewerkers waarop ze kan bouwen, maar ook door de trouwe klanten. Veel van hen ziet Anja eens in de zes weken haar haarstudio binnenstappen. En dat al jaren achtereen. De band die ze met haar klanten opbouwt door de gesprekken tijdens het knippen en kappen geeft haar een goed gevoel. ,,Het kappervak is sowieso een heel persoonlijk vak,” vindt ze. ,,Naast het praten over zaken die mensen bezighouden, van werk tot kinderen en kleinkinderen, sta je als kapster ook letterlijk heel dicht bij een persoon, en ben je bezig met iets heel eigens. Haar is een deel van iemands persoonlijkheid, en wordt heel belangrijk gevonden.”

AMERONGEN - Anja Brouwer ziet krullen in het haar helemaal zitten. ,,In de laatste Nederlandse haarmodelijn is slag en krul weer helemaal terug,” vertelt ze in haar ruime Haarstudio in Amerongen, waar ze druk in de weer is met een klant. ,,Met de nieuwe milde permanentvloeistof die op de markt komt, is het ook niet slecht voor het haar. Het is een neutrale vloeistof, maar met de kracht van een ouderwetse permanentvloeistof. Daardoor blijft de krul goed zitten.”

door Rose Carry Lokin

Iets waar Anja nog steeds kippenvel van krijgt zijn bruidjes. ,,Vaak ken ik ze al van kleins af aan. Niets is mooier om op een zo’n belangrijke dag voor iemand de laatste hand te leggen aan het kapsel.” Vooraf bespreekt Anja altijd wat de bruid precies voor ogen heeft, en wordt een afspraak gemaakt voor een proefkapsel. Op de grote dag zelf wordt het haar opnieuw gekapt. Anja:,, Ik word er haast sentimenteel van, maar het is fantastisch om de bruid in jurk te zien, helemaal tip top en mooi.” Dat het niet altijd even handig is om ook op de bruiloft aanwezig te zijn weet Anja ook. ,,Ik heb een keer meegemaakt dat de bruid ging headbangen,” pruilt en lacht ze tegelijkertijd.

Anja ziet ook uit naar de kerstperiode. ,,Het is dan gezellig druk en klanten komen met speciale wensen. Overigens wel minder dan vroeger,” merkt ze op. ,,De klant is een stuk creatiever geworden en doet veel zelf.” Het haar opsteken voor gala’s en bals vindt Anja fantastisch leuk om te doen. Zeker omdat ze dan zelf lekker creatief aan de slag kan gaan. ,,Het kappersvak is sowieso een creatief vak, en dat maakt het ook zo leuk,” besluit ze.

Anja’s haarstudio, Pr Bernardlaan 14, 3958 VM Amerongen. Tel: 0343-451961. www.anjashaarstudio.nl.

advertentie
advertentie