Buro Junior; geen standaard ontwerp

12 november 2009 om 00:00 Nieuws

Buro Junior is een dienstverlenend bouwkundig buro dat voor iedere nieuwe opdrachtgever zoekt naar doelgerichte oplossingen. ,,De wensen van de opdrachtgever en de kwaliteit staan voorop,” vertelt Koster. Buro Junior biedt een scala van diensten. Onder andere het aanvragen van de aanvraag van een bouwvergunning voor een nieuwe woning, bedrijfspand of school, of de uitbreiding daarvan. Ook het begeleiden van het complete bouwproces behoort tot zijn werkveld.,,Een huis zien groeien maakt me enthousiast. Het eindresultaat vieren met een glas champagne hoort daar ook bij, en is zeker geen straf,” grapt hij. Naast de verzorging van een aanvraag bouwvergunning, ontwerpen en uitbreiden van woningen helpt Koster ook bij een aanvraag gebruiksvergunning voor het in gebruik nemen of houden van een restaurant, school of ander openbaar gebouw

DOORN - ,,Ontwerpen is leuk, de bouwbegeleiding ook. En om je ontwerp te zien groeien en uiteindelijk ook uitgevoerd te zien geeft me altijd een tevreden gevoel,” aldus Andries Koster van Buro Junior uit Doorn. Het hele proces, van het eerste gesprek tot het overhandigen van de sleutel, boeit de Doornaar. Hij heeft al heel wat verbouwingen en woningaanpassingen op zijn naam staan. door Rose Carry Lokin

Buro Junior is voornamelijk actief in de zuid-oost hoek van de Provincie Utrecht. Steeds vaker is hij ook te vinden buiten de regio. Onlangs nog in Amsterdam, waar hij drie grachtenpanden voorzag van dakterrassen met een magnifiek uitzicht. De begin negentiende eeuwse panden waren scheefgezakt. ,,Daar zit dan een grote uitdaging in,” aldus Koster.

Standaard ontwerpen maakt Buro Junior niet. ,,Elke woning is uniek en vraagt om een eigen plan.” Trots is Koster op de door hem verbouwde huizen aan de Nassaulaan in Doorn en de Sterrenboslaan in Driebergen. ,,Dat laatste huis was sterk verwaarloosd en klopte bouwtechnisch niet. Nu is het een prachtig huis. En hoewel ik een broertje dood heb aan kunststof kozijnen is het heel mooi geworden. Tegenwoordig is het onderscheid tussen hout en kunststof nauwelijks zichtbaar.” Zelf is Koster fan van de jaren dertig stijl. Hij houdt van traditioneel. Een oud pand met een moderne aanbouw kan hij ook waarderen. ,,Het contrast tussen modern en klassiek kan verassend zijn.”

Koster werkt sinds 2001 als zelfstandig ondernemer en voorheen onder andere bij Inbo Architecten in Woudenberg. Buro Junior hanteert van het eerste gesprek tot de verlening van de bouwvergunning een vaste prijs. Soms draait hij meer uren dan voorzien. ,,Maar dat risico neem ik graag voor eigen rekening,” aldus Koster.

Buro Junior, Heuleweg 5, 3941 BV Doorn. tel: 0343-416486. Mobiel: 06-15186197, www.buro-junior.nl

advertentie
advertentie