Lions trakteert Zonnebloem op feestavond

5 november 2009 om 00:00 Nieuws

Voor de leden van de Lionsclub begon de middag met het thuis ophalen van de ouderen om ze naar de Theresiakerk te brengen. ,,Het voorrijden door de Lions-chauffeurs van alle gasten bij de Theresiakerk en daarna de rij mannen in donkere pakken op de achterste banken in de kerk hebben mij ontroerd”, aldus Miep Ruijters secretaris van De Zonnebloem, afd. Maarn/Maarsbergen.

MAARN - De Zonnebloem bestaat 60 jaar en dat was voor de Lionsclub Maarn-Maarsbergen reden om de ruim 20 vrijwilligers van de lokale afdeling in het zonnetje te zetten. Samen met meer dan 40 gasten van de Zonnebloem afdeling Maarn-Maarsbergen genoten zij van een optreden door het Stichts Mannenkoor in de Theresiakerk en een diner in het ‘t Trefpunt in Trompstaete dat werd opgeluisterd door de Maarnse Havenzangers.

door Monique José Timmermans

Iedereen genoot zichtbaar van het gevarieerde programma van Engelse, Russische en Franse liederen dat het Stichts Mannenkoor ten gehore bracht. Na afloop konden de auto’s weer voorrijden om het feest te vervolgen in ‘t Trefpunt, waar de prosecco klaar stond in de door de Lions-dames met bloemstukjes aangeklede zaal.

Samen genieten

Ruijters vervolgt: ,,Zowel de gasten als de vrijwilligers hebben het enorm gewaardeerd dat ze samen konden eten en genieten van de warme sfeer die deze avond in de zaal hing. Het waren nu de Lions-heren die drankjes inschonken en de maaltijd serveerden, in plaats van onze gastvrouwen.”

Zonnebloemlied

Men liet zich de Italiaanse maaltijd, bereid door Beatrixoord in Doorn goed smaken, om daarna uit volle borst mee te zingen met de smartlappen en zeemansliederen van de Maarnse Havenzangers. Hoogtepunt van dit optreden was wel het ‘Zonnebloemlied’, gemaakt door Danny de Munck ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Zonnebloem-organisatie. De Havenzangers nodigden de vrijwilligers uit om het mee te zingen, en dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

De Lions-club kijkt tevreden terug op dit project dat helemaal past in hun motto ‘We Serve’.

u Zonnebloem afd. Maarn/Maarsbergen: M. Ruijters, 0343-442262.

advertentie
advertentie