Zenner Dance Masters blijft in beweging

Nieuws

,,In Amerika is Dance Blast hot. De mix van onder andere jive, samba en de passo double heeft grote sterren als Kelly Osbourne en Pricilla Presley in de greep,” vertelt Helma in de dansstudio aan de Rijksstraatweg in Leersum. Helma is weg van de nieuwe dansvorm die in Amerika al volop beoefend wordt. ,,Het heeft raakvlakken met Zumba maar is meer dansen dan sporten,” legt zij uit. Momenteel is ze druk bezig om een Dance Blast opleiding voor instructeurs te maken. In januari wil ze starten met de lessen in Leersum. Met toppers van Dancing with the Stars hoopt Helma dat Nederland in de ban raakt, en ook het buitenland Dance Blast gaat omarmen.

LEESUM - Dansen en sporten is haar lust en haar leven. Al vijfentwintig jaar geeft Helma Zenner les aan jong en oud. Van de zomer reisde ze af naar Los Angeles om de nieuwe dansvorm Dance Blast onder de knie te krijgen en deze in Nederland te introduceren.

door Rose Carry Lokin

Naast deze nieuwe dansvorm is Helma trouw aan de bestaande beweegvormen. Stijldansen bijvoorbeeld. Ze vindt het jammer dat de vraag hiernaar de laatste jaren minder is geworden, ondanks programma’s als Dancing with the Stars. Ze hoopt dan ook dat stijldansen weer in de lift komt. ,,Het is naast een gezonde bezigheid ook nog eens heel gezellig. Denk aan de Thé Dansants en het Danscafé, waar bewegen en gezelligheid hand in hand gaan.”

Ook de nieuwe Zumba hype heeft Zenner opgenomen in haar dansprogramma. Door danslerares Marina van Helden, die de officiële licentie hiervoor heeft behaald en al twintig jaar deel uitmaakt van het Zennerteam, wordt er flink aan de conditie van de cursisten gewerkt. ,,Zumba is behoorlijk pittig, maar goed te volgen. En zeker op de cadans van heerlijke Caribische muziek.”

Wat altijd in het programma van Zenner zal blijven, zijn de lessen voor kinderen. Met Helma’s achtergrond van juf ligt dat ook voor de hand. Ze vindt het heerlijk ze te laten bewegen, spelen en dansen op muziek.Met zoon Neil die sinds enige tijd ook volledig meedraait is Helma helemaal in haar element. Hip hop is zijn specialiteit en met lessen break- & streetdance weet hij veel jongens te enthousiasmeren voor het dansen. Sinds vorig jaar biedt Zenner ook de mogelijkheid om musicallessen te volgen. In juli wordt het weer spannend. Dan staat de musicalklas met Madremia, de bewerkte versie van Mama Mia in Theater Calypso in Wijk bij Duurstede.

Zenner Dance Masters, Rijksstraatweg 177, 3956 CM Leersum. Tel: 0343-456251, www.zennerdancemasters.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 3 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15