Ontspannen sfeer bij Fernands Hairstyling

29 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De laatste trends in haarstijlen en make-up worden goed bijgehouden bij Fernands Hairstyling. Zijn medewerkers en hijzelf gaan regelmatig op cursus, volgen trainingsavonden en lopen shows af. ,,Niet alleen leerzaam en leuk en om te doen, maar ook noodzakelijk,” vertelt hij in zijn zaak aan de Acacialaan in Doorn. Het modebeeld verandert continu, en de technieken van knippen en kleuren ook. ,,Bracht je dertig jaar geleden een kleur op, dan was je blij dat de tint op het haar ook zo was als de kleur op de tube. Tegenwoordig is het verven niet meer standaard en kan er veel meer mee gespeeld worden, en is de mogelijkheid van kleurnuances aanbrengen vele malen groter.”

DOORN - Het werken met mensen, gezelligheid en een tevreden klant die met een goedzittend kapsel blij de deur uitgaat. Dat geeft Fernand Vrauwdeunt van Fernands Hairstyling een prima gevoel en veel voldoening.,,En dat doe ik niet alleen, maar met een heel team van enthousiaste medewerkers. door Rose Carry Lokin

Een strak modebeeld van hoe een kapsel moet zijn is er niet volgens Fernand. ,,Alles mag en kan. Een kapsel is heel persoonlijk. We luisteren altijd goed naar wat de klant wil en kijken naar de mens zelf. Iedereen heeft zijn eigen stijl en dat is maar goed ook, anders zou heel Nederland met hetzelfde kapsel lopen.” lacht de kapper.

Fernands Hairstyling is niet alleen een dames- en herenkapsalon, maar geeft ook make-up adviezen,. Daarvoor maken de medewerkers gebruik van de lijn van Biguine. Een van de medewerkster van Fernand is al volledig gecertificeerd hiervoor, de andere medewerkers zijn nog druk met het volgen van de cursussen. Fernand zelf vindt de combinatie van hairstyling en make-upverzorging een prachtig samenspel. ,,Het maakt een mens compleet. Fantastisch ook als iedereen met een goed gevoel de deur uitgaat. De kapper moet een feestje zijn.” Verschil in klanten is er wel. De één neemt alle tijd om lekker relaxed te zitten, terwijl een ander even snel binnenwipt, geknipt wil worden en vlug weer doorgaat.

Pam, je haar danst!

Aan de reclame van Andrelon met Danielle Overgaag denkt Fernand altijd met plezier terug. ,,Een hartstikke leuke en vrolijke televisiespot. De slogan: Pam je haar danst! kennen de meeste mensen nog wel.” Een goed verzorgingsproduct is volgens Fernand inderdaad onontbeerlijk, maar shampoos die van alles beloven neemt hij met een korreltje zout. Puntjes shampoo bijvoorbeeld. ,,Ik heb nog nooit een shampoo gezien die precies naar de puntjes toe gaat,” besluit hij lachend.

Fernands Hairstyling, Acacialaan 6, 3941 JR Doorn, tel: 0343-412007. Open: di t/m do 08.00 tot 18.00. Vrij van 08.00 tot 20.00. Zat van 08.00 tot 15.00.

advertentie
advertentie