Informatiepunt WZW Maarn verhuist

Nieuws

Heuvelrug schoon groot succes

Met de oproep: ‘niet lullen, maar zakken vullen’ gaf Wouter Jan Doude van Troostwijk op zaterdag 10 oktober het startsein voor de actie ‘Heuvelrug schoon’ in Doorn. Gelaafd met koffie en gevulde koek gingen na dit sein zo’n 20 vrijwilligers op weg om alle uitvalswegen van en naar Doorn te ontdoen van zwerfvuil. De werkgroep Evenementen van Welnúh had gerekend op hooguit 15 vrijwilligers en was blij verrast dat het er meer bleken te zijn. Ook de weergoden waren de actie goed gezind. Het was droog en er scheen zelfs af en toe een waterig zonnetje. Doorn is weer schoon en kan er weer even tegen!

Infopunt WZW Maarn verhuist

Het informatiepunt Welzijn, Zorg en Wonen te Maarn was tot nu toe gevestigd in de Trompstaete. Eind oktober sluiten hier de deuren en vanaf maandag 2 november openen we op de nieuwe locatie: Gezondheidscentrum Maarn, Sportlaan 11 - 13 , 3951 CG Maarn. De openingstijden: maandagmorgen van 9.00 - 12.00 uur en het telefoonnummer: 0343 - 480798 blijven hetzelfde. Mocht u vragen hebben over de verhuizing of over andere zaken, dan kunt u tijdens de openingstijden bellen met Manna Plaisier - Verhoeven, 0343 - 480798

Mantelzorg in het zonnetje

Zorg voor een kind, partner, familid of een goede kennis kan zeer intensief zijn, zoals bij een langdurige ziekte of handicap. We spreken dan over mantelzorg. Op 10 november is het weer de ‘Dag van de Mantelzorg’. Zoals u van de welzijnsstichting gewend bent, worden de mantelzorgers ook dit jaar verrast met een presentje. Op 10 november bezorgt Welnúh een klein geschenk bij de mensen thuis en worden ze uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst. Wellicht kent u een mantelzorger in uw buurt die eens in het zonnetje gezet mag worden . U kunt hem of haar aanmelden bij het lokaal Steunpunt Mantelzorg: Doorn, (ma-do 9.00-12.00 u) 430039; Driebergen: (di,do 9-12 u) 523009; Maarn: (ma 9 - 12 u) 480798; Amerongen: (di, do 9 - 12u) 452749, Leersum: (wo, vr 9-12 u) 456814 of per post: postbus 10, 3940AA Doorn .

Cursussen

Welnúh heeft dit najaar weer een gevarieerd cursusaanbod voor jong en oud. Cursussen die binnenkort starten zijn de volgende:

DIGITALE FOTO- EN BEELDBEWERKING: In zes lessen komen de volgende onderwerpen aan de orde: perspectief-, kleur-, helderheid- en contrastcorrecties. Ook het verwijderen van storende elementen, correctie van ‘rode’ ogen en krasjes wordt behandeld. Er wordt verondersteld dat u ruime ervaring met pc toepassingen heeft. Start donderdag 29 oktober, 20.00-22.00 uur, prijs € 90. Locatie Cultuurhuis Doorn

OMGAAN MET PIJN:Wanneer wat betreft de pijnklachten er geen medische behandeling meer is, krijgt men vaak te horen: ‘Je moet er mee leren leven’. Dit is gemakkelijk gezegd, maar niet zo eenvoudig om te doen. Deze cursus is erop gericht om te leren gaan met de pijn en niet om de pijn weg te nemen. Tijdens de cursus staan de volgende vragen centraal: ‘Wat is pijn?, Hoe beleef je pijn?, Hoe begrijp je pijn?, Bij wat voor soort pijn moet je je zorgen maken en wanneer niet? Het zijn twee bijeenkomsten op dinsdag 3 en 10 november van 13.30 - 15.30 uur. Prijs: €25. locatie De Vijver, Driebergen.

INDONESISCH KOKEN:Onder deskundige begeleiding van een Indonesische kok maakt u elke les twee gerechten en eventueel nog een voor- of bijgerecht. Hierbij wordt rekening gehouden met wat we hier in de buurt kunnen kopen. Enig huiswerk is mogelijk, om de smaak en dus het resultaat optimaal te laten zijn. De gerechten die op de cursus zijn klaargemaakt, neemt u mee en kunt u thuis serveren. Het zijn vier wekelijkse lessen. Start: woensdag 28 oktober van 19.00 - 22.00 uur. Prijs: €110. Locatie: “De Vijver”Driebergen.

KUNSTGESCHIEDENIS:Ter voorbereiding op het bezoek aan de tentoonstelling ‘Cézanne-Picasso-Mondriaan’ in het Haags Gemeentemuseum wordt er aan de hand van het werk van deze kunstenaars de ontwikkeling geschetst van het Impressionisme via Kubisme naar Abstractie in de moderne schilderkunst. Data: vrijdag 30 oktober; 6 en 13 november 10.00 - 1200 uur; 27 november excursie. Prijs € 65. Locatie: De Vijver, Driebergen.

Informatie over deze en andere cursussen staat op onze website: www.welnuh.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden. U kunt zich ook wenden tot het inschrijfbureau: 0343 523011 (dagelijks van 9.00 - 11.00 uur). Locatie: De Vijver, Driebergen.

Filmmiddagen voor jongeren

Filmmidag voor jongeren van 10-13 jaar in Maarn en Leersum.

Op woensdagmiddag 28 oktober is er in jongerenruimte ‘The Lounge’ in Leersum van 15.30-17.30 uur een filmmiddag en op vrijdagmiddag 30 oktober van 15.30-17.30 uur in De 2 Marken te Maarn. De toegangsprijs is € 3,- voor leden the Lounge en € 3,50 voor niet leden (inclusief drankje en iets lekkers). De film die we gaan bekijken neemt je mee naar Parijs, waar in één van de beste restaurants een rat met een egen willetje ervan droomt om een beroemde franse kok te worden. Samen met zijn vriendje Linguini zet Remy op hilarische wijze de stad op stelten. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met het jongerenwerk van welnúh: harro@welnuh.nl of 06 53898127.

De Schakel zoekt vrijwilligers

De Schakel is een sociëteit voor mensen met een verstandelijke handicap. De sociëteit is een activiteit van Welnúh in samenwerking met verschillende tehuizen. Een groep vrijwilligers zet zich er voor in om twee maal per maand en leuke avond te houden voor verstandelijk gehandicapten. Er wordt onder meer gepraat, geknutseld, spelletjes gedaan en naar muziek geluisterd. Het seizoen loopt van begin september tot eind mei.

De soos kan heel goed enkele nieuwe vrijwilligers gebruken: mensen die ook frisse ideeeën willen inbrengen. Als het je wat lijkt neem dan eens contact op met het Informatiepunt van Welnúh in Driebergen op maandag-, dinsdag- of donderdagmorgen , telefoon 0343 523009. Je hoeft niet meteen te beslissen. Je kan eerst een paar weken meedraaien om te bekijken of je je bij Welnúh thuis voelt.

Rechtswinkel

De Rechtswinkel Utrechtse Heuvelrug geeft gratis juridisch advies over uiteenlopende problemen. Het spreekuur is iedere dinsdagavond van 19.00 - 20.00 uur in Welnúhgebouw De Vijver, Vijverlaan 10 in Driebergen. Het is een inloopspreekuur, waarvoor u geen afspraak hoeft te maken. U kunt melden bij de receptie van Welnúh (tel. 523000). Meer informatie kunt u vinden op de website: www.rechtswinkelheuvelrug.nl.

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 19 uur geleden
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 8 dec, 08:54