Brickyard timmert aan de weg

8 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Vier jaar geleden vonden vijf muzikanten uit verschillende plaatsen elkaar via de website muzikantenbank.nl. Ameronger Ruud Maalderink wordt door zijn collega-bandleden als stuwende kracht gezien. Maalderink: ,,We zijn destijds begonnen met een andere zanger dan we nu hebben. Het bleek met hem op een gegeven moment niet meer goed te lopen. De neuzen stonden niet dezelfde kant op. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe zanger(es). We zijn vervolgens, via de muzikantenbank, bij Monique Cillessen terechtgekomen. Dat bleek, na een try out, precies bij ons te passen. Ze zingt nu een half jaar bij ons en dat gaat perfect.” Naast Ruud Maalderink en Monique Cillessen zijn ook Alfred van Sprang, Ad van der Rijt en Hans Heijster onderdeel van de band. ,,Noem ons maar een groep 40-plussers, de leeftijd doet er verder niet toe”, zegt zangeres Monique lachend.

Ameronger Ruud Maalderink stuwende kracht AMERONGEN - Na vijf jaar staat de band Brickyard op een belangrijk kruispunt. Vrijdag komt hun CD ‘Hey you’ uit. Gitarist en songwriter Ruud Maalderink uit Amerongen heeft vertrouwen in de toekomst. ,,Ik hou een slag om de arm, maar ik verwacht dat we binnen afzienbare tijd een volledig professionele band zijn.”

door Paul Nolens

Nog voor de band in Cillessen zijn nieuwe stem had gevonden werd gitarist Ruud Maalderink door een platenmaatschappij benaderd om een CD op te nemen. ,,We hadden anderhalf jaar geleden een CD in eigen beheer uitgebracht waarop één eigen nummer stond. Toen de platenmaatschappij de CD hoorde kwamen ze naar mij toe en met de vraag ‘heb je nog meer?’ Ik zei dat we nog meer muziek hadden. De waarheid is dat we op dat moment slechts drie eigen nummers hadden. Ik heb in een half jaar tijd zeven nieuwe nummers geschreven. Die hebben we vervolgens opgenomen, maar we hadden alleen nog geen stem. Dat is met Monique helemaal goedgekomen.” Twijfel of het allemaal wel zou gaan lukken met de CD van Brickyard had Maalderink niet. ,,We zijn er gewoon helemaal voor gegaan. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat we een geschikte stem zouden vinden voor de band.”

De CD ‘Hey you’ ligt vanaf vrijdag in de platenzaak. Volgens de band kan de muziek het best getypeerd worden als ,,rock/bluesrock/poprock. Ach, iedereen moet het album maar luisteren om te beoordelen onder welk genre het valt. Het is in ieder geval lekkere stevige rockmuziek die toegankelijk is voor een groot publiek”, zegt zangeres Monique trots.

De bandleden beseffen dat ze op een belangrijk kruispunt voor hun verdere carrière zijn beland. Gitarist en liedjesschrijver Ruud Maalderink ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet: ,,Er zijn door de platenmaatschappij twee ‘pluggers’ (mensen die de plaat bij radiostations aan de man moeten brengen) en één promotor op onze plaat gezet. Als eerst de lokale en de regionale radiostations de plaat beginnen te draaien moeten de landelijke stations daarna volgen. Als het balletje nu gaat rollen, zit er in de toekomst wellicht meer voor ons in het vat.”

Het worden spannende tijden voor Brickyard. Te beginnen met het officieel uitbrengen van het album. Dat gebeurt vrijdag in de Peppel in Zeist. Publiek is welkom.

u Entree: € 5,- . De zaal gaat om 21.00 uur open. Meer informatie over Brickyard: www.brickyard.nu

advertentie
advertentie