Klankbordgroep Kom-Noord tevreden

8 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

,,Uit elk van de zeven betrokken straten en lanen hebben twee personen zitting genomen in deze klankbordgroep. Vanaf het moment van oprichting is er overleg geweest met de verantwoordelijk wethouder Jankees Salverda, verantwoordelijke ambtenaren bij de gemeente en Tauw Ingenieursbureau, verantwoordelijk voor het projectmanagement. Als groep hadden we een aantal speerpunten; De veiligheid in de wijk, het parkeren en het karakter van de buurt moest behouden blijven”, vertelt Marc Koerts, lid van de klankbordgroep.

DOORN - In 2008 heeft de gemeente besloten om de riolering in de wijk Kom-Noord te gaan vernieuwen en het gebied te herinrichten. De bewoners hebben toen een klankbordgroep geformeerd die met de gemeente in overleg zou gaan over de uit te voeren plannen.

door Rob Verbraak

,,De 30 kilometerzone die de wijk al was moest gehandhaafd blijven. Geen asfalt maar klinkers, wat snelheid remmend is, en geen lange straten en lanen maar door het realiseren van ‘as-verspringingen’ zorgen voor een lagere snelheid van het verkeer. Een goede inrichting is belangrijk. De snelheid van het verkeer moest eruit en dat is ook gebeurt. Wat het parkeren betreft is de situatie per straat/laan bekeken en zijn onze wensen aan de gemeente overgebracht. Een ander belangrijk punt was voor ons het handhaven van het karakter van de buurt. In eerste instantie wilde de gemeente betonklinkers gaan gebruiken, wij hebben bij de gemeente voorgesteld om gebakken materialen te gebruiken, het grote voordeel hiervan is dat dit materiaal in tegenstelling tot beton een mooiere uitstraling heeft, het gaat 100 jaar mee en wordt alleen maar mooier. Gelukkig heeft de gemeente naar de argumenten geluisterd en voor gebakken materialen gekozen”, vervolgt Jaap Zanelli, eveneens lid van de klankbordgroep.

Momenteel is men druk bezig in de wijk met het aanbrengen van de nieuwe riolering en het herbestraten. Afhankelijk van de weersomstandigheden moet het gehele project begin 2010 gereed zijn.

,,Het is toch vrij uniek dat je in de gelegenheid gesteld wordt om mee te denken en dat er door de gemeente ook nog naar je geluisterd wordt. We willen daarom ook onze waardering uit spreken richting wethouder Salverda, de gemeente en naar Tauw Ingenieursbureau”, besluiten de heren.

advertentie
advertentie