Feestelijke opening kunstgrasveld bij HCD

1 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De nota Buitensporten legt vast dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug verantwoordelijk is voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de velden. De sportclubs zijn verantwoordelijk voor de opstallen, de kantine en de kleed- en doucheruimten. Met alle 100 clubs binnen de Utrechtse Heuvelrug moet de gemeente de sportnota uitwerken in afzonderlijke afspraken.

DOORN - Wethouder Roy Pamboer opende zaterdag op feestelijke wijze het vernieuwde kunstgrasveld van Hockey Club Doorn (HC Doorn). Tussen de gekleurde vlaggetjes, ballonnen, gebakjes en kinderchampagne toonden zowel de wethouder als de voorzitter van de club, Walter Hendriksen, zich zeer tevreden. Pamboer: ,,De Doornse Hockeyclub is de eerste sportclub die een contract met de gemeente Heuvelrug heeft ondertekend. Door samen te werken, tillen we de sport naar een hoger niveau.”

door Gizella Komondy

Partijen committeren zich daarbij te houden aan de NOC NSF normen voor veiligheid, hygiëne, kwaliteit van de faciliteiten en verlichting. Hockeyclub Doorn heeft als eerste sportclub het contract ondertekend.

Afspraken nagekomen

Met het vervangen van de toplaag van het kunstgrasveld, de hekken en de lichtmasten geeft de gemeente gevolg aan de gemaakte afspraken. Hendriksen: ,,Wij zijn als club buitengewoon gelukkig met deze verbeteringen. Door de betere verlichting kunnen we ‘s avonds langer doortrainen, de nieuwe hekken vergroten de veiligheid en de vernieuwde toplaag zal de sportieve prestaties op het veld zeker ten goede komen. Nu we zekerheid hebben over de verdeling van de onderhoudskosten, kan de club investeren in zaken zoals betere training voor de jeugd. Dit seizoen zijn we gestart met ‘de Hockeyschool’ onder leiding van twee externe trainers.”

Faciliteiten exploiteren

De wethouder vult aan: ,,De club kan daarnaast als ondernemer de faciliteiten exploiteren. Tijdens schooluren zouden bijvoorbeeld scholen gebruik kunnen maken van de sportvelden. Zo kunnen meer mensen profijt hebben van de investeringen.”

Al met al redenen genoeg voor een gezellig feestje bij de Doornse Hockeyclub.

advertentie
advertentie