‘Miss Benelux wordt je niet zomaar’

24 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het traject richting de Miss Benelux-verkiezingen is drie jaar geleden al ingezet door Stephanie. Eerst moesten de provinciale en daarna de landelijke verkiezingen ‘overleefd’ worden. Aan de Miss Benelux- verkiezingen, die worden georganiseerd door Stephanie Moreel, doen 20 Nederlandse, 17 Belgische en 3 Luxemburgse meiden mee. ,,Het is een grote verkiezing omdat het internationaal is. Alle meiden worden individueel gesponsord. Het geld dat met de verkiezing wordt verdiend gaat gedeeltelijk naar KiKa, het kinderkankerfonds”, zegt de Doornse met een Limburgse tongval.

Modestudent doet mee aan missverkiezing DOORN - ,,Het is hard werken, we vliegen elkaar niet in de haren en we zijn zeker niet dom.” De 19-jarige Stephanie Dohmen doet volgende week mee aan de Miss Benelux-verkiezingen in Turkije. Voor ze vertrekt rekent ze af met de vooroordelen die kleven aan het fenomeen ‘missverkiezing’. ,,Een week naar Turkije klinkt als vakantie maar het is echt hard werken”, verzekert de modestudent uit Doorn.

door Paul Nolens

Sinds vijf jaar is ze als model actief in de modewereld. Een jaar geleden verhuisde ze van Maastricht naar Doorn om daar aan de TMO een studie Mode Marketing en Management te volgen. Samen met een aantal medestudenten woont ze in het centrum van Doorn. ,,Heel gezellig. Iedereen kent elkaar van school. Onze studentenvereniging heeft ongeveer tweehonderd leden en dat maakt het wonen in Doorn leuk. Ik zit nu in mijn tweede jaar van die studie. In de toekomst wil ik heel graag in de modewereld werken. Ik ben al een aantal jaren model. Ik heb shows gelopen voor merken als Björn Borg en Martinique. Voor modeshows ben ik al in Parijs en Italië geweest. Ik ben aan de TMO begonnen omdat ik graag beide kanten van de modewereld wil leren kennen. In de toekomst zal ik zeker in de modewereld terechtkomen”, zegt Stephanie vastberaden.

Door de vele televisieprogramma’s over de mode(l)wereld ontstaat er volgens Stephanie een verkeerd beeld. ,,Wij vliegen elkaar niet constant in de haren. We kunnen juist goed met elkaar opschieten. Natuurlijk is er concurrentie, maar wij letten altijd op ons taalgebruik en onze manieren. Dat hoort er ook gewoon bij als je de verkiezing wilt winnen.” Het winnen van de aanstaande Miss verkiezing is volgens de 19-jarige niet alleen een kwestie van mooi zijn. ,,Ik heb zondag een gesprek gehad met de jury. Daar werd de vraag gesteld waarom ik Miss Benelux moet worden. Ik heb verteld dat niemand ideaal is. Iedereen is uniek en ik vind dat iedereen gewoon zichzelf moet zijn. Ik bezit volgens mij de capaciteiten om miss Benelux te worden.”

Op 4 oktober is de grote dag voor Stephanie. De week voorafgaand aan de verkiezingsdag is de groep van 40 mooie meiden al in Turkije. ,,Daar gaan we de hele show in elkaar zetten. We moeten pasjes leren. Natuurlijk gaan we onze show een aantal keer oefenen. Er is een ronde in badkleding, avondkleding en in casual kleding. Degene die wordt uitgeroepen tot Miss Benelux gaat een druk jaar tegemoet. De winnares krijgt veel opdrachten binnen en zal ook vaak haar gezicht moeten laten zien bij officiële gelegenheden. Het wordt een zware week, maar ik heb er heel veel zin in.”

u Informatie over de Miss Benelux verkiezing op www.missbenelux.eu

advertentie
advertentie