Kerken vieren Startzondag en Vredesweek

17 september 2009 om 00:00 Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - De Raad van Kerken Maarn/Maarsbergen mag op 20 september de jaarlijkse Startzondag vieren op het Raadhuisplein in Maarn. Voorgangers van deze oecumenische dienst zijn dominee Toos Wolters en pastoor Bloem. Verder werken mee het kinderkoor en een combinatie van Cantorij en Theresiakoor. Leden van Harmonieorkest Manderen zorgen voor de muzikale begeleiding.

De viering duurt van 10.00 tot 11.00 uur en er is voor de jonge bezoekers kindernevendienst en crèche. Na afloop is er gelegenheid tot het drinken van koffie en thee, waarbij kinderprogramma en een presentatie voor ouderen over de geschiedenis van de streek verzorgd worden.

Iedereen is welkom. Bezoekers worden vriendelijk verzocht op de fiets of te voet te komen. Parkeren kan rond het 5-Meiplein.

Op zaterdag 19 september wordt het terrein op het Raadhuisplein ingericht en op zondagmiddag weer opgeruimd. Bij slecht weer wordt de startzondag in de Ontmoetingskerk aan de Ted Visserweg gehouden.

Vredesweek

In de vredesweek, van 19–27 september, organiseert de Raad van Kerken Maarn-Maarsbergen op donderdag 24 september twee activiteiten:

Van 16.00 tot 17.00 uur is er een manifestatie op het 5-Meiplein. Kinderen van De Ladder zullen belangstellenden en passanten interviewen over het thema van deze vredesweek: ‘Naar een nieuw klimaat van vrede’. Het plein zal versierd worden met vredessymbolen, er is muziek en er worden vredesballonnen opgelaten.

’s Avonds is er om 20.00 uur een bijeenkomst in de Ark (bijgebouw van de Theresiakerk, ingang aan het Poortse Bos). Daar zullen majoor aalmoezenier Pieter van Lier en eerste luitenant Judith Rietveld vertellen over hun recente ervaringen in Afghanistan. Het is de gelegenheid bij uitstek om wat ver weg gebeurt, dichterbij te laten komen. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

www.kerkenmaarnmaarsbergen.nl

advertentie
advertentie