Jo Schrijver haalde ruim 114.000,- euro op voor KWF

17 september 2009 om 00:00 Nieuws

De collecteweek die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door Maike Wessels bracht in totaal €6867,- op. De 50 collectanten die dit jaar als vrijwilliger op pad gingen in collecteweek van 7 tot en met 12 september haalden ruim € 6.194,- op. Daar kwam nog € 673,- bij uit de winkelbussen.

DOORN - Een indrukwekkend bedrag van €114.499,80 haalde Jo Schrijver op voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Kankerbestrijding. Dat in de zestien jaar dat hij, samen met zijn vrouw, de collecte in Doorn organiseerde. Op 75-jarige leeftijd draagt hij de organisatie over aan Maike Wessels. Afgelopen maandag werd hij in het zonnetje gezet door Eric van Veelen van het KWF.

door Gizella Komondy

Tot vorig jaar organiseerde Jo Schrijver de collecte in Doorn. Sinds 1993 zocht Jo Schrijver niet alleen collectanten, hij deelde de straten in, reikte de bussen uit, telde de opbrengst en zorgde voor de publiciteit. Afgelopen maandag werd hij, in het bijzijn van ‘zijn’ collectanten en naaste familie, geroemd door KWF coördinator Eric van Veelen voor zijn tomeloze inzet voor de Kankerbestrijding. Van Veelen bedankte Jo Schrijver en overhandigde hem een beeldje. Daarnaast was er een bedankbrief en een geschenk van Burgemeester Naafs van de Gemeente Heuvelrug en attenties van een aantal Doornse ondernemers.

Schrijver had nooit moeite om genoeg collectanten te vinden. Zoals elk jaar begon hij in juli al zijn lijstje af te bellen om zijn vaste achterban te mobiliseren. Jong en oud wist hij te motiveren om mee te lopen voor het goede doel. Zijn twee oudste collectanten, mevrouw Thieme en mevrouw Knegtmans zijn 86 jaar en de jongste zelfstandige collectant is de 16 jarige Eva Sonneveld.

Over zijn opvolgster Maike Wessels maakt Schrijver zich geen zorgen. ,,Dit jaar hadden we te weinig collectanten, en toen heeft ze de Mariniers gevraagd. Een geweldig idee. ” De inzet van het Korps Mariniers van de Van Braam Houckgeestkazerne werd enorm gewaardeerd. Maike: ,,De Mariniers hebben hun maatschappelijke betrokkenheid op een bijzondere manier getoond. Vier teams van mariniers hebben in officieel kostuum met witte handschoenen gecollecteerd in de buitengebieden.” Schrijver was òòk enthousiast over hun bijdrage: ,,Hun bussen zaten flink vol.” Ook volgend jaar zijn veel nieuwe collectanten nodig. Schrijver: ,,Veel mensen stoppen nu ik ben gestopt. Het is tijd voor nieuwe collectanten. Maar als Maike volgend jaar omhoog zit wil ik best nog wel een straatje collecteren.”

advertentie
advertentie