Grietmarkt in harmonie met monumentendag

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

,,We openen de Grietmarkt samen met de Open Monumentendag. Verder is de dag organisatorisch op elkaar afgestemd. Vanuit de Grietmarkt, tegenover het kasteel, zijn de tuinen van het kasteel gratis te bezoeken. De samenwerking met Insight Out, dat ook in de tuinen van het kasteel wordt gehouden, uit zich voornamelijk in de promotie. Zij zijnin de ochtend op de Grietmarkt aanwezig om bezoekers te wijzen op de spirituele workshops die zij ‘s middags houden. De rest van de dag zullen wij bezoekers nog vaker attenderen op Insight Out”, zegt Hart enthousiast

Dag vol culturele hoogtepunten rond Kasteel AMERONGEN - Het wordt dit weekend druk in Amerongen. Open Monumentendag, het spirituele festival Insight Out en er is weer een nazomerse Grietmarkt. ,,We werken zoveel mogelijk samen met de andere Amerongse evenementen. Dat verloopt prima”, aldus Ernst Hart, bestuurslid van de Stichting Grietmarkt.

door Paul Nolens

Grietmaal

Traditiegetrouw zal er deze septembereditie van de ‘groene’ cultuurmarkt weer een Grietmaal worden genuttigd. ,,Ongeveer 300 mensen schuiven aan het einde van de dag aan om te genieten van een heerlijke biologische maaltijd. Alle producten komen uiteraard van de ‘groene’ standhouders.”

De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Pigalle 44. Volgens Hart spelen zij ‘gipsy jazz’. ,,Dat is lastig om uit te leggen. Dat moet je gewoon horen.”

Drukte maar toch rust

Als het zaterdag mooi weer is verwacht Hart zo’n 5000 bezoekers. Dat had hij, toen de Grietmarkt in 2003 voor het eerst georganiseerd werd, niet voor mogelijk gehouden. ,,Toen kwamen er een paar honderd bezoekers. Maar we kunnen de grote toestroom aan. De markt is ruim opgezet en het verkeer is prima geregeld. Zo blijft de sfeer rustig en ontspannen.”

Een bijzondere nieuwe kraam wil Hart nog noemen. ,,Dat is Eemlook. Een kraam met 160 soorten knoflook. De bezoekers mogen veel proeven. Erg leuk en lekker.”

u Meer informatie over de verschillende kraamhouders en kunstenaars van aanstaande zaterdag op op www.grietmarkt.nl

advertentie
advertentie