Nieuwbouwplannen Middenlaan

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

Jeroen Rijlaarsdam, van projectontwikkelaar ‘t Sticht en initiatiefnemer van de informatiebijeenkomst vertelt over de twee varianten. ,,De eerste variant is een groot landhuis met vijf grote appartementen en een losse koetsierswoning.

Omwonenden bekijken de plannen kritisch DOORN - De nieuwbouwplannen bij de Middenlaan in Doorn werden afgelopen maandag in het Cultuurhuis gepresenteerd. Nieuwsgierige omwonenden waren aanwezig om twee ontwikkelingsvarianten te bekijken en te beoordelen. Genodigden uit de Berkenheuvel/-weg, Middenlaan, Dorpsstraat en de Schimmelpenninck van der Oyenlaan keken met een kritisch oog naar de nieuwbouwplannen.

De tweede variant bestaat uit drie losse landhuizen en een koetsierswoning. De koetsierswoning is een landhuis met één woonlaag en is dus lager.”

De omwonenden stonden volgens Rijlaarsdam positief kritisch tegenover de plannen met vooral vragen over de afstanden en bouwhoogten. Ook was er veel aandacht voor het groen.

Een aanwezige boomspecialist van Copijn uit Utrecht gaf een uitgebreide toelichting aan de hand van het bomenplan en foto’s.

Variant twee, de drie losse landhuizen en een koetsierswoning, leek op de meeste sympathie van de aanwezigen te kunnen rekenen.

Volgens Rijlaarsdam is de mening van de omwonenden zwaarwegend in de uiteindelijke keuze. In oktober wordt waarschijnlijk een definitieve keuze gemaakt voor één van de bouwvarianten.

Als het aan de projectontwikkelaar ligt gaat in 2010 de schop in de grond.

advertentie
advertentie