Eis geterroriseerd echtpaar Griffioen afgezwakt

13 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - ,,U eist dat een eigenaar zijn Leersumse woning verlaat. Dat is een unieke eis. Dan zult u ook met meer bewijs moeten komen.” Dat stelde de president van de rechtbank in Utrecht dinsdag tegen de Leersumse familie Griffioen. De advocaat van de buurman, de 73-jarige meneer Rozendaal, vond deze eisen veel te ver gaan. Bovendien zijn de camera’s die de familie Griffioen heeft opgehangen om ‘bewijsmateriaal te verzamelen’ een onrechtmatige inbreuk op de privacy van Rozendaal. Hij gaf aan dat er een forse burenruzie aan de gang is waaraan beide partijen schuld hebben. Advocaat van het echtpaar Griffioen, Bernard Tomlow, paste daarop zijn eis aan. Hij eiste dat de buurman niet meer op het terrein van de Griffioens mag komen op straffe van hele hoge dwangsommen.

Advocaat Tomlow voerde in een lang pleidooi aan dat de familie Griffioen bijna ten onder is gegaan aan de jarenlange pesterijen van buurman Rozendaal op de paradijselijke plek waar ze acht jaar geleden een woning kochten.

De ruzie is ooit begonnen omdat de buurman een recht van overpad heeft. Volgens de Griffioens verdwenen er daarna zaken uit hun woning. Er werden beschadigingen aangericht aan hun auto en hun ruiten van de woning.

Mevrouw Griffioen werd door de 73-jarige man met een stok geslagen.Volgens Rozendaal was dat zelfverdediging. Maar de politierechter in Utrecht heeft de buurman al veroordeeld wegens mishandeling en stalking. Vorig jaar volgde een tweede veroordeling door de strafrechter.

De rechter doet op 25 augustus uitspraak in deze spraakmakende zaak.

advertentie
advertentie