Braaf viert dubbel jubileum

6 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Van Gelooven is trainer en coach en heeft meer dan vijftien jaar ervaring als opleidingsdeskundige op het vlak van risicomanagement. Alle trainingen worden gehouden midden in het prachtige nationale natuurpark de Utrechtse Heuvelrug.

Hondenschool 20 jaar hulp bij opvoeding DOORN - Bijna twintig jaar geleden is Bets Engel gestart met hondenschool Braaf en in 2007 hebben Corien Vallinga en haar partner Daan van Gelooven dit bedrijf overgenomen. Vallinga is specialist op het gebied van hondengedrag en begeleidt hierin volwassenen en kinderen bij de opvoeding of gedragsproblemen van hun hond.

door Rob Verbraak

Hondenschool

,,Bij de hondenschool worden cursussen gegeven niet alleen voor puppies maar ook voor volwassen honden die ervoor zorgen dat de eigenaar een gehoorzame hond krijgt die naar je luistert. Tijdens de trainingen wordt niet alleen op het terrein van de school geoefend maar gaan de cursisten met hun hond ook naar het bos om de hond te laten wennen aan paarden, mountain bikers en joggers. De hondenschool geeft ook speciale trainingen voor kinderen, waarbij de kinderen niet alleen met hun eigen hond maar ook met een van de elf honden van de eigenaars oefenen. Het grote voordeel hiervan is dat kinderen ook leren omgaan met andere honden. Ook voor mensen die van nature een angst voor honden hebben is er bij ons de mogelijkheid om door met een van onze honden te oefenen van deze angst af te komen”, vertelt Vallinga.

De Hondenspiegel

,,Honden voelen gedrag en lichaamstaal aan. Bij de Hondenspiegel maken de deelnemers aan de hand van een curriculum vitae en een foto een keus met welke hond ze willen werken. Daarna gaan we met zijn allen het veld op en is de eerste opdracht ‘kennis maken met je hond’. De deelnemers leren direct wat contact maken eigenlijk inhoudt en ervaren daarmee voor het eerst de spiegel. Nu de deelnemers contact hebben met hun hond krijgen ze opdrachten om samen uit te voeren. Deze opdrachten staan allemaal in het teken van vooraf overeengekomen trainingsdoelen. Tijdens de opdrachten voelen en ervaren de deelnemers welke invloed hun houding en handelen heeft op de hond”, vertelt van Gelooven.

,,Onze roedel van elf honden bestaat uit verschillende rassen en types die een weerspiegeling zijn van de mensenwereld”, vervolgt hij. ,,Zo kunnen de deelnemers te maken krijgen met de krachtige leider, de macho, de ja-maarder of de goedzak. Door deze verscheidenheid is iedere training verrassend. De trainers vertalen dit vervolgens naar concrete dagelijkse ervaringen op het werk of in het privé leven. De Hondenspiegel is niet alleen voor particulieren maar ook voor mensen uit het bedrijfsleven geschikt.”

Dit jaar wordt een dubbel jubileum gevierd: de hondenschool bestaat twintig jaar en de Hondenspiegel tien jaar. Vallinga: ,,In de loop van al die jaren hebben duizenden cursisten bij ons een training gevolgd. Onze eigen roedel is onlangs uitgebreid met onze dochter Joyke”, besluit ze met een mooie lach.

uMeer informatie is te vinden op www.hondenschool-braaf.nl en www.hondenspiegel.nl.

advertentie
advertentie