Bonte Vlucht doet weer mee

Nieuws

Van de twintig bouwers van het eerste uur op De Bonte Vlucht waren er nog vier over: Peter Breuer, Ed van den Eng, Casper Ipema en lasser André Krens. ,,We kregen het met zijn vieren niet meer voor elkaar om een wagen te bouwen. We hebben 15 jaar lang alles zelf gemaakt, nooit iets gekocht en dat principe wilden we niet loslaten’’, vertelt Peter Breuer. Casper Ipema is de emoties nog niet de baas: ,,Vorig jaar stonden we met tranen in de ogen bij ons afscheid. Toch hield de corsokoorts ons in de greep. We liepen met de gedachte rond om met een trapkar mee te doen, of bij één van de bouwgroepen te vragen of ze niet een oude pop van een vorig corso hadden liggen om met een kleine jeugdwagen mee te doen.’’ Ed van den Eng: ,,Toen Cees van Swieten vroeg of we een bijzondere wagen wilden ombouwen om mee te doen aan het corso, hoefden we niet lang na te denken.’’ Op het Narcissenfest in het Oostenrijkse Bad Aussee reed Ice Age Scrat mee. Die wagen werd naar de camping getransporteerd. Gerrit van Doorn leverde een onderstel, de camping maakte weer een bouwplaats vrij en de mannen konden aan de slag. ,,Het plakken op de avond voor het corso gaat als vanouds in de gezellige sfeer van de camping. We zijn er dus nog steeds’’, besluit Peter Breuer.

Jubilerend Dart- huizer Toneel pakt dubbel uit LEERSUM - Bij de bouwgroepen die zaterdag 15 augustus weer voor een prachtig corso gaan zorgen, wordt hard gewerkt om de wagens ‘plakklaar’ te krijgen. Twee daarvan presenteren zich vandaag: De zestig jaar jonge Darthuizer Toneelvereniging (DTV), die om die reden naast de gebruikelijke grote praalwagen ook een jeugdwagen laat meerijden en camping De Bonte Vlucht. Daar werd een geboden buitenkans met beide handen aangegrepen om toch te kunnen deelnemen.

door Jan Meijer

Egypte

DTV is er vanaf het begin van het corso in de jaren vijftig bij. ,,In dit jubileumjaar willen we iets bijzonders bieden. We willen onze jeugdafdeling, die nu twee jaar bestaat, een eigen plaats geven en dus rijdt er een jeugdwagen van ons mee’’, vertelt Gerbout van Beek. ,,Het onderstel hebben we overgenomen van de Leersumse Jeugdwagen die vorig jaar een piratenschip droeg. De grote wagen - goed voor zeker 100.000 dahlia’s - hebben we gehaald in Beltrum in de Achterhoek. Die wagen, met veel elementen uit het oude Egypte, sprak ons bijzonder aan.’’ Er moest nog veel aan vertimmerd worden, een doodshoofd werd vervangen door het dodenmasker van farao Toetanchamon. Vijf cobras waren er drie teveel, ‘doodskisten werden sarcofagen en Horus - de god met de hondenkop - kreeg ook een facelift. En zo herrijst het oude Egypte uit het zand. Zonnegod Ra ontbreekt niet, evenmin als een scarabee. ,,We hebben nog iets veranderd. We bouwen op de vertrouwde locatie aan de Zandweg, maar we gaan plakken bij de Snuffelschuur aan de Nieuwe Steeg. Daar rekenen we op meer gezelligheid en op meer plakkers, want die zullen we hard nodig hebben om alle dahlia’s op de juiste plaats te krijgen.’’

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28