Mevrouw Dorhout (78) fietst jaarlijks 100 km op één dag

23 juli 2009 om 00:00 Nieuws

De datum van de fietstocht stond dit jaar al lang vast: 18 juli. Weer of geen weer. Helaas voor mevrouw Dorhout was het afgelopen zaterdag slecht weer. ,,We hebben de hele dag regen gehad. Het waren flinke buien. Dat was niet fijn. We zijn om 8 uur ‘s ochtends vertrokken en we kwamen half 8 ‘s avonds aan in Ruurlo. Het is echt een heel eind. Aangekomen in Ruurlo had de man van Truus alvast een glaasje Port ingeschonken, om even bij te komen.”

DOORN - Dinie Dorhout is al bijna 79. Maar dat weerhoudt haar niet van een jaarlijkse fietstocht van ruim 100 kilometer. Samen met haar oude buurvrouw Truus, fietst mevrouw Dorhout vanuit Doorn naar de huidige woonplaats van vriendin Truus, Ruurlo. In het oosten van het land. ,,Afgelopen zaterdag was het misschien wel de twintigste keer dat we samen naar Ruurlo zijn gefietst”, aldus de energieke 78-jarige.

door Paul Nolens

Aan stoppen met deze traditie heeft mevrouw Dorhout al wel gedacht. Maar haar 15 jaar jongere fietsvriendin Truus wil het nog zo graag. ,,Als we dan weer zijn geweest vind ik het toch wel heel leuk hoor. Ik ga er mee door tot het echt niet meer kan. Voorlopig houd ik het nog vol. We hebben door de jaren heen één aanpassing in de route gedaan. Die vervelende Postbank - het hoogste punt van de Veluwe - vermijden we tegenwoordig.”

advertentie
advertentie