Jeugdsportproject start na zomer

23 juli 2009 om 00:00 Nieuws

De samenwerking tussen de gemeente en Holland Fit is na het zetten van een handtekening afgelopen dinsdag oficieel. Pamboer: ,,Na de zomer wordt gestart met vier BOS projecten. Deze letters staan voor Buurt, Onderwijs en Sport. Het eerste project heet ‘Buurtsportbus Heuvelrug’. Waarbij een opvallende bus met spelmaterialen rondrijdt door de dorpen, en per week minimaal drie dorpen aandoet om niet-actieve hangjongeren aan het bewegen/sporten te krijgen. Het tweede project zal ‘Sportieve VMBO’ zijn. Dit houdt in dat er op scholen na schooltijd sportcursussen worden aangeboden. Verder wordt het project ‘Buurtsport Hoenderdaal’ gestart. Dit project is bedoeld om allochtone jongeren uit de wijk Hoenderdaal door sportinstuif-activiteiten te stimuleren om te gaan sporten in Hoenderdaal. Tot slot zal ‘WhoZnext’ starten. Een programma waarbij jongeren gestimuleerd worden om zelf een sportief evenement op te zetten, eventueel in het kader van een sportvereniging.”

‘Doel is om jeugd meer te betrekken bij sport’ Stichting moet zorgen voor continuïteit unieke bomentuin HEUVELRUG - ,,We gaan de komende vier jaar veel geld uitgeven aan sport voor de jeugd. Er moet gedacht worden aan zo’n €365.000,-” zegt wethouder Roy Pamboer. ,,Dit alles om jeugd in de leeftijdscategroie 12 t/m 16 te betrekken bij sport en sportieve activiteiten. We hebben daarvoor nauwkeurig gezocht naar een juiste partner. Dat is Holland Fit geworden.”

door Paul Nolens

De wethouder legt uit waarom de gemeente juist met Holland Fit in zee is gegaan. ,,Holland Fit kwam met een zeer goed plan. Bovendien heeft Holland Fit kennis van de leef- en denkwereld van de jeugd. Ze benaderen de jeugd door gebruik te maken van Hyves, Twitter en YouTube. Er zal ook een promotietour komen waarbij gebruik gemaakt van een Engelse dubbeldekker. Deze manier van werken spreekt ons aan.”

Volgens Jeroen van Zwieten, directeur van Holland Fit gaat de jeugd na de zomer kennismaken met het project. ,,We zullen zeker aanwezig zijn bij Heuvelrug Totaal, eind augustus. De jeugd moet weten wat wij doen. We willen jongeren graag kennis laten maken met ‘trendy’ sporten. Niet alleen het bekende voetbal of hockey, nee, ook poweryoga, mountainbiken of salsadansen.”

Voorafgaand aan het sportpromotieproject zal Holland Fit bij de doelgroep gaan inventariseren hoe de vlag er op sportief vlak bij hangt. Op bijvoorbeeld schoolpleinen of ‘hangplekken’. De resultaten van deze inventarisatie zal dienen als ‘nulpunt’. Pamboer: ,,Zo kunnen we na een jaar een opnieuw inventariseren en goed bekijken of de BOS projecten resultaat heeft opgeleverd.”

advertentie
advertentie