Afscheid met spetterend gala

16 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het thema was deze keer ‘Zwart en Wit’. Daar hebben ze zelf voor gekozen,’’ vertelde Francien van Wees, één van de ouders die samen met de school vanaf januari de organisatie van dit gala hebben voorbereid. ,,Om de kinderen een geslaagd gala te kunnen bieden is een degelijke voorbereiding nodig met veel medewerkers en veel sponsoren. Die waren er en dan kun je onbekommerd aan zo’n gala werken.’’

Groep 8 kiest voor thema ‘Zwart en Wit’ LEERSUM - Dranghekken die het nieuwsgierige publiek op afstand moesten houden; de rode loper uitgerold; ontvangst met ‘champagne’; bodyguards en een societyfotograaf. Dit alles maakte van de leerlingen van groep 8 van CBS De Schakel heuse VIP’s. Woensdag 8 juli namen zij met een spetterend gala afscheid van de school waar zij acht jaar lang werden voorbereid op het voortgezet onderwijs.

door Jan Meijer

Boerenwagens en cabriolets

De 53 kinderen die De Schakel nu gaan verlaten werden de hele dag bezig gehouden. Francien van Wees: ,,Vanmorgen zijn zij thuis opgehaald met boerenwagens en de hele dag hebben we toegewerkt naar de climax van het gala.’’ De transformatie van het dagelijkse ‘kloffie’ naar de prachtige outfit voor het gala was geweldig. De meisjes werden dames, met glitterjurken, blote schouders, opengewerkte stola’s en bijpassende schoenen. De jongens werden heren in smoking, streepjespak, witte overhemden met stropdas en glimmende zwarte of stralend witte schoenen. Per open cabriolet werden zij naar De Binder gebracht waar in de Arie Roubos Toneelzaal de disco met live zang voor hen was gereedgemaakt.

Twee aan twee over de rode loper, even poseren voor fotograaf Henk Boeve - net als de docenten en andere organisatoren gekleed in de themakleuren - en de ontvangst met ‘champagne’ brachten de juiste sfeer. Even nog met z’n allen op de catwalk voor een groepsfoto en dan naar het feest. De ouders werden keurig op afstand gehouden, die mochten er pas na half tien bij. Voor het gala hadden de kinderen bij Helma Zenner in vier lessen een stoomcursus quickstep en cha-cha-cha gekregen.

Terwijl in de foyer ook de docenten met spanning wachtten tot ook zij werden toegelaten tot het afscheidsgala, kwamen de leerlingen nog even voorbij in een polonaise om te laten zien dat zij van het gebodene genoten. De docenten, vooral de drie die het afgelopen schooljaar de twee groepen acht onder hun hoede hadden, waren het er roerend over eens: ,,We nemen afscheid van 53 kanjers. Ze zijn klaar voor de volgende stap in hun leven.’’

advertentie
advertentie