Oplevering wooncomplex Acacialaan

Nieuws

,,In het jaar 2000 kocht de toenmalige Woningstichting Doorn het terrein. In 2005 werd er gestart met de bouw van twaalf seniorenappartementen, verdeeld over twee gebouwen met elk drie bouwlagen. Tegen dit plan is een aantal bezwaarschriften ingediend. Eén van de bezwaarschriften werd gegrond verklaard. Het oorspronkelijke plan is toen aangepast en in plaats van de geplande drie bouwlagen teruggebracht naar twee bouwlagen. Na de bouwvak van 2008 is begonnen met de uiteindelijke bouw”, vertelt Jos Sleyfer directeur van Heuvelrug Wonen. Bij de oplevering waren naast de nieuwe bewoners, de architect en de aannemer ook het college van burgemeester en wethouders aanwezig, dat op die dag zijn jaarlijkse werkbezoek op de fiets aan Doorn bracht.

DOORN - Het heeft langer geduurd dan oorspronkelijk gepland was, maar vorige week zijn acht nieuwbouw appartementen op het voormalige terrein van bloemisterij Veldhuysen opgeleverd.

door Rob Verbraak

Een aantal bewoners van de Acacialaan maakte van deze gelegenheid gebruik om wethouder Jankees Salverda net als twee jaar geleden bij het dorpsbezoek nogmaals te wijzen op de gevaarlijke verkeerssituatie in deze laan. De maximumsnelheid wordt door veel auto’s overschreden en de bewoners zijn bang dat er ongelukken gaan gebeuren. Er is in het verleden wel een gesprek geweest met de wethouder en een delegatie van de bewoners maar er zijn nog steeds geen concrete maatregelen genomen. Salverda zegde toe dat er op korte termijn wederom een gesprek met de bewoners komt om te kijken wat er voor maatregelen genomen kunnen worden.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 9 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 15 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24