Team Weistaar wint toernooi

16 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Het is nog steeds erg gezellig”, vertelt een enthousiaste Hetty van Maanen, samen met haar man Jan eigenaar van De Voskuilen.

Boerengolf op De Voskuilen vooral gezellig MAARSBERGEN/RENSWOUDE - Op boerderij De Voskuilen aan de Emminkhuizerlaan werd afgelopen zaterdag het zesde Rabo Boerengolftoernooi gehouden. Waar in vergelijking met zes jaar geleden het niveau van het boerengolfen stukken omhoog gegaan is, is in elk geval één ding onveranderd gebleven. Het team van de Weistaar ui Maarsbergen bleek de beste te zijn.

Zes jaar geleden werd het eerste echte boerengolftoernooi gehouden. Zo’n 20 teams deden mee en daarna ontstond een echte hype, waar boerderij De Voskuilen op mee kon liften. Inmiddels mag gezegd worden dat boerengolf een vaste plaats heeft verworven in de regio. Ook zaterdag bleek dat weer. In totaal deden 34 teams van vier personen mee aan het Rabo Boerengolftoernooi, dat vorig jaar nog gehouden werd bij De Boerenstee. Toen was het erg regenachtig, zaterdag helemaal niet. Het zonnetje scheen en er stond een lekker briesje.

,,Dat boerengolf zo populair zou worden had ik nooit verwacht. Maar het gaat nog verder, want het niveau van het boerengolf gaat steeds verder omhoog. Er wordt geprobeerd om van boerengolf een officiële sport te maken”, zo vertelt Hetty van Maanen. Het is een gevolg van de trainingen die verschillende teams doen. Teams trainen wekelijks op hun eigen baan en doen regelmatig mee aan wedstrijden. Ook zijn er een heel weekend lang Nederlandse kampioenschappen.

Daarom is het niveau van het Rabo Boerengolftoernooi in vergelijking met de eerste editie een stuk opgekrikt. Zo was er zaterdag het team van De Weistaar dat de tien holes in de weilanden van boerderij De Voskuilen in 55 slagen afwerkte. ,,Zo goed is hier bij mijn weten nog nooit gespeeld”, aldus Hetty van Maanen. Er waren zaterdag verschillende teams die echt gericht bezig waren met een goede prestatie, maar ook bedrijven, verenigingen en vriendengroepen meldden zich zaterdag op de Renswoudse weilanden. ,,Het is zo leuk om met twee teams de verschillende holes te spelen en dan van elkaar te zien hoe het gaat”, zegt Van Maanen.

De beste

De Weistaar was van de 34 teams zaterdag het beste met 55 slagen. Het thuisspelende team van De Voskuilen werd tweede met 63 slagen. Team Hedel had voor de tien holes één slag meer nodig. Gedurende de dag speelden alle boerengolfers ook de onderdelen ‘Geef ‘m een mep’ en ‘Zwiep ‘m erin’. Geert Vink behaalde hier de meeste punten.

Hoewel Hetty van Maanen druk was met de organisatie, genoot ze zaterdag met volle teugen. Maar ze geniet ook van de groepen mensen uit ‘de stad’ die voor het eerst boerengolfen. ,,Ik vind het leuk om die groepen mensen te ontvangen. We hebben ook 60 koeien en 250 vleeskalveren. Eén van de leukste reacties die ik krijg is dat de boerengolfers overal een kijkje mogen nemen en dat ze vinden dat de koeien het zo goed hebben. Ze kijken echt hun ogen uit. Sommigen hadden zelfs nog nooit een echte koe gezien. Ik haal er veel voldoening uit.”

advertentie
advertentie