40 Jaar Snoei warenhuis

9 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Op 16-jarige leeftijd nam Theo Snoei samen met zus Cobie de winkel in Leersum over van de nicht van zijn vader. ,,Er moest weer een Snoei in komen. Nu, veertig jaar later is en blijft het een echt familiebedrijf’’, aldus Theo, die nog tien jaar in zijn warenhuis zeker ziet zitten.

LEERSUM - Snoei Warenhuis bestaat veertig jaar en is in de omstreken van Leersum een echt begrip. Bij firma Snoei is van alles te vinden, van muizenval tot magnetron. En dat al veertig jaar lang. De winkel in huishoudelijke apparatuur, speelgoed , woonaccessoires, tuinmeubelen en nu ook horloges heeft een breed assortiment en een grote klantenkring. Eigenaar Theo Snoei krijgt regelmatig van zijn klanten te horen dat hij een assortiment heeft dat bijna nergens meer te vinden is. De laatste trots is de nieuwe vitrine met horloges. ,,Er komen veel klanten op af, en batterijen verwisselen we graag voor ze.’’ door Rose Carry Lokin

Inmiddels is er wel het een en ander veranderd. Cobie is geen mede-eigenaar meer, maar werkt wel nog steeds graag mee, evenals verschillende andere medewerkers. Een van hen, Willy van Laar, is intussen al bijna 23 jaar in de winkel te vinden. Met veel plezier. ,,Want de sfeer is heel gezellig en goed’’, vindt ze.

In de loop der jaren is de winkel zelf ook veranderd. Het winkeloppervlakte is bijna verviervoudigd en het assortiment heeft zich steeds verder uitgebreid. Een tijdje geleden kwamen er nog Amsterdammers bij Snoei in de winkel die wensten dat er ook zo’n zaak in Amsterdam zou zitten, en dat vindt Theo toch wel een compliment. Naast huishoudelijke apparaten verkoopt Snoei ook speelgoed. Vooral het zogenaamde agrarische speelgoed van Siku en Bruder is een hit in de landelijke omgeving. Ook kinderboeken, dvd’s en cd’s zijn te vinden in de knusse winkel aan de Rijksstraatweg in Leersum.

Voor het veertigjarig bestaan heeft Snoei een kleurwedstrijd georganiseerd. Tot 31 augustus kunnen de kinderen deze inleveren en in de prijzen vallen. Ook de klanten krijgen een attentie. Bovendien ontvangen zij deze vrijdag en zaterdag bij elke €10,- die zij besteden een extra stempel op de klantenspaarkaart. We hebben ook cadeaumandjes voor kinderverjaardagen. Snoei:,, Dat werkt als volgt: het kind met de moeder bijvoorbeeld komt allerlei cadeautjes uitzoeken en zet die bij ons klaar in een mandje in de winkel. Op de uitnodigingen komt dan te staan dat er een mandje met cadeau’s bij Snoei klaarstaat dan kunnen de kinderen die naar het feestje mogen een cadeautje kopen uit dat mandje. De dag na het feestje ruimen wij de eventuele overgebleven cadeautjes weer op. Dit vinden de klanten erg fijn en soms staat er wel ongeveer 10 mandjes.

Snoei is tevreden. ,,Ik heb een fijne klantenkring en ook in moeilijke tijden voel ik me altijd gesteund door hen. Dat is een heel goed gevoel.’’

Snoei Warenhuis. Rijksstraatweg 64-66 in Leersum. Op maandag is de winkel gesloten. Vrijdagavond is Snoei Warenhuis geopend tot 20.00 uur.

advertentie
advertentie