Directeur neemt afscheid van De Triangel

2 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Gedurende de hele periode heb ik hier altijd met veel plezier gewerkt. Niet alleen als directeur maar ook zelf voor de klas gestaan. De dubbelfunctie lesgeven plus leidinggeven aan een school was voor mij de reden om uit te kijken naar een andere baan. Als ik om drie uur klaar was met les geven begon voor mij de leidinggevende taak in de vorm van vergaderingen, bijenkomsten en alles wat daar verder nog bij kwam kijken. Op de school in Assen ga ik me alleen bezighouden met leidinggeven en zal ik niet meer voor de klas staan. De ouders van de leerlingen hebben een brief ontvangen over mijn voorgenomen vertrek”, vertelt Van Deursen.

DOORN - Na dertien jaar op basisschool De Triangel werkzaam te zijn geweest nam directeur Ad van Deursen (48) woensdag afscheid . Van Deursen gaat per 1 augustus van het komende schooljaar als directeur aan de slag op een basisschool in Assen.

door Rob Verbraak

,,Ik hoef niet lang na te denken om een hoogtepunt te noemen van mijn periode op deze school. Dat is het behalen van de Utrechtse Onderwijsprijs. Deze prijs heeft de school ontvangen vanwege de opvang van leerlingen met een grote leerachterstand, gedragsproblemen of een lichamelijke aandoening. Vanaf het schooljaar 2010/2011 wordt het voor scholen verplicht om deze kinderen op te vangen. Maar op deze school zijn we daar al in 2008 mee gestart, vandaar dat deze prijs is toegekend”, vervolgt Van Deursen.

Woensdag stond de hele dag op de school in het teken van het afscheid van Van Deursen. Voor de leerlingen was er een spelletjescircuit uitgezet waarbij de bovenbouw de onderbouw begeleidde en werd iedereen door Van Deursen verrast met een traktatie. In de middag was er voor de ouders van de leerlingen gelegenheid om afscheid van de vertrekkende directeur te nemen, waarna deze dag besloten werd met een receptie voor oud-collega’s, bestuursleden, leveranciers, vertegenwoordigers van de gemeente en de onderwijsinspectie.

,,De school in Assen wordt het komende schooljaar volledig verbouwd. Om de leerlingen toch ongestoord les te kunnen geven zitten zij dat jaar verspreid over verschillende locaties. In Assen zal ik daarom snel de weg weten te vinden en de stad beter leren kennen”, besluit een lachende Van Deursen.

advertentie
advertentie