Het terras van Plein 6 is weer open

Nieuws

Nieuwe lounge sets, kekke zwarte stoelen, tafels van steigerhout, witte parasols en palmbomen maken het geheel af voor een lekker terrasbezoek. Zeven dagen per week kan zowel buiten als binnen genieten van de lunch, diner en lekkere tussendoortjes. Vanaf volgende week heeft Plein 6 ook een nieuwe kaart in mediterrane en oosterse sferen met onder andere kreeft, sushi en sashimi. Ook de hapjeskaart heeft een metamorfose ondergaan. De gast kan er snacks vinden als dim sum en gefrituurde garnalen. Voor een ieder die van lekkernijen houdt is er iets van zijn gading. Met de verse ingrediënten, die chef kok Rogier Verhijen in zijn gerechten en hapjes verwerkt, komt men echt in zomerse sferen, aldus een enthousiaste Alex.

DOORN - Sinds een week kan men weer genieten van de middag- en avondzon op het hernieuwde terras van Plein 6. Na oponthoud door werkzaamheden aan het cultuurhuisplein is het terras nu helemaal klaar voor de zomer. De bestrating ligt er glad bij en eigenaar Alex Blaauwendraat heeft het terras gelijk ook een heel nieuwe look gegeven.

door Rose Carry Lokin

Alex is samen met zijn vriendin Hedey Borgsteyn sinds een jaar eigenaar van het restaurant Plein 6 op het Dorpsplein in Doorn, voorheen bekend als de kroeg Ome Lou. Alex is te vinden in Plein 6, en zijn vriendin in Bistro Chef in Driebergen. Beiden zijn blij dat het terras nu werkelijk gebruikt kan worden. Vorig jaar zomer werd het kruispunt voor de zaak onder handen genomen door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Daardoor was het zowat de hele zomer lang bijna onmogelijk om rustig op het terras een drankje en hapje te nemen. Dit jaar kwam er tegenslag door de werkzaamheden aan het cultuurhuisplein, waar ook het terras van Plein 6 aan grenst. De werkzaamheden liepen dusdanig uit dat het terras pas sinds een week daadwerkelijk in gebruik kon worden genomen. Maar nu is het tij gekeerd voor Plein 6. Inmiddels zit het terras vol. Alex hoopt de schade nog deze zomer in te halen.

Speciaal voor de zomer heeft Plein 6 voor de maand juli zogenaamde terrasspecials. Om een tipje van de sluier op te lichten wat dat precies inhoud geeft Alex prijs dat er heerlijke flessen rosé en prosecco tegen een scherpe prijs te verkrijgen zijn.

Plein 6 is gevestigd op het Dorpsplein 6 in Doorn en is geopend van maandag tot en met donderdag van 11.30 tot 24.00 uur; vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 02.00 uur en zondag van 11.30 tot 01.00 uur. De keuken is geopend op alle dagen van 12.00 tot 22.00 uur. Tel. 0343-477330.

Het terras van Plein 6 loopt tijdens deze warme dagen lekker vol.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 1 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24