Ruim 1000 mensen op de been

25 juni 2009 om 00:00 Nieuws

MAARN - De organisatiecomités van het Tuindorpfeest van de Maarnse Middenstand en de Heuvelrugloop kunnen tevreden terugblikken op afgelopen zaterdag. Van 's morgens vroeg tot in de late uurtjes is het feest geweest op en rond het 5-Meiplein.

Tuindorpfeest en hardloop gaan goed samen

door Monique José Timmermans

Bij het Tuindorpfeest zijn met name de basisscholieren aan hun trekken gekomen. Volop pret op de diverse springkussens en aan de knutseltafel, smullen van de aangeboden broodjes worst met limonade en een ijsje toe. De (groot)ouders hebben intussen alle tijd om de speciale aanbiedingen van de middenstanders te bekijken en een gokje te wagen in de loterij.

In de vroege avond is het tijd voor de jongste deelnemers van de Heuvelrugloop (bijna 1000 deelnemers op alle afstanden samen). De kleine beentjes maken vele stapjes op het 800 meter lange parcours om vervolgens de blinkende medaille omgehangen te krijgen.

Een uurtje later staan de lopers voor de 21.1 en 10 km aan de start en tenslotte de lopers van de 4.2 km. Deze laatste afstand is noodgedwongen ingekort tot 4 km en de andere routes zijn aangepast. ,,De Heuvelrugloop gaat over een aantal particuliere landgoederen, helaas gaf Landgoed Maarsbergen uitsluitend tegen betaling van een aanzienlijk bedrag toestemming voor gebruik van de Buurtsteeg. Aangezien het geen commercieel evenement betreft, uitsluitend gewerkt wordt met vrijwilligers en onze sponsorinkomsten onder druk staan, was het onmogelijk dit bedrag te betalen. Ook zou het een precedent scheppen richting de andere eigenaren.", verklaart het bestuur van de Stichting Heuvelrugloop. ,,Medewerking van Vakantiepark 'De Halm' heeft het evenement gered. De organisatie benadrukt nog steeds zeer verheugd te zijn met het grenzeloze enthousiasme van de overige landgoedeigenaren, sponsoren, vrijwilligers, Gemeente Utrechtse Heuvelrug, EHBO, Politie, toeschouwers en vele anderen."

D.J. Gielefeest zorgt zoals gebruikelijk voor een spetterende afsluiting van de geslaagde dag.

advertentie
advertentie